emberségesség

2020.01.19. 11:30

Az apostolok cselekedeteire összpontosít az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imahét vasárnaptól egy héten keresztül országosan megmozgatja a híveket – hangsúlyozta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára.

Az evangélikus lelkész az M1-en elmondta: a MEÖT a Katolikus Püspöki Konferenciával együtt szervezi minden évben az ökumenikus imahetet. Idén az országos megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják vasárnap este hat órakor, ahol Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke hirdet igét.

Hozzátette: minden évben egy adott ország keresztény közössége készíti elő az imahét anyagát. Idén a máltaiak alakították a tematikát, a központi téma pedig az emberségesség és a másikra való odafigyelés. Minden napnak van egy mottója, például a megbékélés, a megvilágosodás, az erő vagy a vendégszeretet – mondta.

Arról is beszélt, hogy a vasárnapi nyitónapon az imák az üldözött keresztényekért is szólnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában