Persona non grata

2019.01.18. 19:38

Kormányszóvivő: nem engedünk egy terroristát szabadon járni az országban

Hollik István szerint a szombaton szabadlábra kerülő Ahmed H., aki a 2015-ös röszkei zavargások résztvevőjeként híresült el, veszélyt jelent a magyarok biztonságára.

Budapest, 2019. január 17. A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevõjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mónus Márton

A magyar kormány nem engedi meg, hogy egy terrorista Magyarország területén szabadlábon járjon, mert veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő pénteken Budapesten Ahmed H. szabadlábra helyezésével kapcsolatban.

Hollik István emlékeztetett, hogy Ahmed H. szombaton szabadlábra kerül, miután letöltötte ötéves büntetésének a törvényekben előírt részét. Ezt a büntetést azért szabták ki rá, mert a határt védő magyar rendőrökre támadt, és uszította a körülötte álló illegális migránsokat is – idézte fel a kormányszóvivő.

Hollik István kijelentette:

mivel veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára, az a döntést született, hogy kiutasítják az országból.

Ez azonban csak úgy történhet meg, ha van egy olyan ország – a nemzetközi egyezmények alapján -, amelyik befogadja.

A kormányszóvivő közlése szerint a magyar kormány felvetette a kapcsolatot Ciprussal, miután Ahmed H. ciprusi lakos, a tárgyalások zajlanak, és amíg nincsen ezeknek eredménye, addig Ahmend H.-t idegenrendészeti őrizetben tartják.

Kérdésre elmondta: az Ahmed H. ügyében zajló per nem más, mint a Soros-szervezetek fizetett akciója, így próbálnak meg pénzt szerezni a magyar adófizetőktől.

A Fővárosi Törvényszék február 1-jén hirdet ítéletet abban a polgári perben, amelyet a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció egyik kérdése miatt indított a más ügyben elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen.

A férfit a röszkei határátkelőhelynél 2015-ben történt tömegzavargás résztvevőjeként 2016-ban tíz évre ítélték első fokon, nem jogerősen terrorcselekmény miatt, majd 2018 őszén jogerősen öt év szabadságvesztést kapott. A napokban arról döntött a bíróság, hogy büntetésének kétharmada, 40 hónap letöltése után január 19-én feltételesen szabadlábra kerül, s egyúttal kitoloncolják az országból.

Borítókép: A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában