Női kézilabda

2012.08.14. 19:58

A Kohász alaposan megizzasztotta a Zilah csapatát

Dunaújváros – A Németország felé utazó Zilah csapata megállt Dunaújvárosban és két mérkőzést vállalt a D. Kohász ellen. A keddi találkozót követően szerdán 10 órakor ismét találkozik a hazai gárda a román élcsapattal.

Jankó Árpád

D. Kohász – Zilah 28-31 (15-13)
D. Kohász: Knezovics – Gera 3, Sánta 3, Takács F. 7 (5), Takács D. 2, Ferling 3 (2), Berta 3. Csere: Pisák, Csapó (kapusok), Vadász 2, Gáspár, Takács L. 4 , Szabados 1, Orbán, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter.
Zilah: Muresan M. – Trif 1, Varga 2, Bese 1, Román 5, Szűcs 9 (4), Czeci 6. Csere: Muresan A., Pintea (kapusok), Turcas 2, Somoi 1, Pera, Ciobanu 1, Bodita 3, Pop, Vezentan. Edző: George Tadici.

Hamar elhúzott a vendégcsapat, és 2-6-nál időt is kért Mátéfi Eszter. Ez használt. Csökkent a román kézilabdázó hölgyek előnye, és a 22. percben kiegyenlített a Kohász. Feljavult a védekezése, és a Zilah mintha megpihent volna játék közben a hosszú buszozás után. A Kohász fiataljainak harcosságával, keménységével elnyerte jutalmát. Vezetett az első félidő végén. Tadici mester a harminc perc alatt többször is fortisszimóban engedte ki drámai basszus hangját – mérgében.

A második játékrész sem kezdődött rosszul (16-14), de néhány rossz átadás, egy-két technikai hiba adott lehetőséget a román lerohanásokra. S talán egyre jobban a fáradtság jelei is megmutatkoztak néhány hazai játékoson. A befejezés előtt tíz perccel már csak a fiatalok kézilabdáztak, és jól! Ismét csökkent a két csapat közötti különbség, és 21-25 után 27-28-as eredményt mutatott a tábla. Végül három góllal nyert a Zilah, de alaposan megizzadt.

 

Dupla munka: az edző is legyen edzett

George Tadici mester szeptembertől nemcsak a Zilah edzője, hanem a román válogatott szövetségi kapitánya. A kapott gratulációk után a következőket nyilatkozta.

– A pekingi olimpia után nagy változások kellenek a válogatottban. A keret jelentős részét ki kell cserélni, és ez két évig fog tartani. Harminc játékost fogok tesztelni, s belőlük lesz egy új válogatott. Ez a feladatom. Bírni fogom a kettős munkát, mert az edző is legyen edzett. Néhány összetartás engem nem elégítene ki. Így nekem Zilah is marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!