Liverpool FC

2024.02.27. 15:12

Klopp: miénk a világ legjobb kapusa és cserekapusa is

A Liverpool megszerezte az első trófeáját az idényben, a győzelemhez egy csatárnak indult kapus védésere is nagy szükség volt.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool–Burnley mérkőzésen a liverpooli Anfield stadionban 2024. február 10-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

A Chelsea elleni Ligakupa-döntőt követően a győztes gólt szerző Virgil van Dijk nem győzte dicsérni a kapus Caoimhín Kellehert, aki óriási bravúrokkal tartotta meccsben Jürgen Klopp csapatát. A német edző is szuperlatívuszokban beszélt a játékosáról, majd kétségeinek adott hangot a labdarúgás megreformálásával kapcsolatos egyik új ötlettel kapcsolatban.

DIJK, Virgil van; KLOPP, Jürgen
Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya (b3) és Jürgen Klopp vezetőedző (k) ünnepel a bajnoki trófeával az angol labdarúgó Ligakupa döntőjét követő eredményhirdetésen a londoni Wembley Stadionban 2024. február 25-én. A liverpooli együttes 1–0-ra győzött a Chelsea FC ellen a mérkőzés hosszabbításában
Fotó: Andy Rain / Forrás: MTI/EPA

A Ligakupa-döntő legjobbjának hivatalosan Virgil van Dijkot választották, a védő a 118. percben szerzett góljával eldöntötte az 1–0-ra megnyert finálét a Wembley-ben – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Jürgen Klopp sérülésektől tizedelt csapatában azonban akadt még egy hős, aki legalább annyit tett hozzá a győzelemhez, mint a holland csapattársa.

A cserekapus Caoimhín Kelleher kilenc védést mutatott be a Chelsea ellen,

és a mérkőzés után Van Dijk és Klopp is méltatta a 25 éves játékost.

Csatárból klasszis kapus

Kelleher leglátványosabb védése az volt a döntőben, amikor az első félidő hajrájában Cole Palmer közeli lövését hatástalanította.

– Egy világklasszis kapus világklasszis pillanata – hüledezett a mozdulat láttán Gary Neville, a Manchester United legendája, aki szakértőként követte a Ligakupa-döntőt. A döntő gólt szerző Virgil Van Dijk sem fukarkodott a dicséretekkel a drámai győzelem után.

Valószínűleg én vagyok az egyik legnagyobb rajongója. Mindig is úgy tartottam, hogy ő világklasszis, és most megint előlépett, hogy megmutassa. Jó srác, jó kapus, és pontosan erre van szüksége egy olyan klubnak, mint a Liverpool

– mondta el a holland válogatott védő. Jürgen Klopp igyekszik megbecsülni Kellehert is, akire ebben az idényben az Európa-liga- és a Ligakupa-meccseket bízta, s ezen akkor sem változtatott, amikor az utóbbiban élesre fordult a helyzet (ha Alisson éppen nem sérült, akkor is Kelleher védett volna a Chelsea ellen).

– Gyakran mondogatom, hogy a miénk a világ legjobb kapusa, Alisson, és a miénk a világ legjobb cserekapusa is. Nagyon örülök Kelleher sikerének, top meccs volt a részéről – mondta el a Liverpool edzője a játékosról, aki tizenhárom éves koráig csatárt játszott a korosztályos csapatokban.

Klopp nem lelkesedik a kék lapért

Jürgen Kloppot nemrégiben a labdarúgás modernizálásával kapcsolatos új ötletről faggatták az újságírók, mivel a futball szabályalkotó testülete (IFAB) a hétvégén dönt arról, hogy tesztelni kívánja-e az időbüntetést magával vonó kék lapot – írta meg a Magyar Nemzet. A jelenlegi ötletgazdák szerint a kék lap átmenetet jelenthetne a sárga és a piros kártya között. Két kék lap ugyanúgy kiállítást érne, mint két sárga, mint ahogy egy sárga és egy kék lap is pirosat eredményezne. Az ötlet erősen megosztó, s nem meglepő, hogy Jürgen Klopp is úgy vélekedett, hogy a kék lap számos vitát indíthat el.

– Elsőre nem tűnik valami fantasztikus ötletnek. Már hallom is a problémákat: Ez most kék lap volt? Vagy csak sárga? Tíz percre leküldik azt, akit a régi szép időkben simán kiállítottak – sorolta a német tréner, kiemelve, hogy a játékvezetőket is elbizonytalaníthatja a bonyolultabb ítélkezés. A német szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Lutz Michael Fröhlich ugyanakkor nyitott az újításra, mert szerinte megkönnyíti az ítélethozatalt a bírók számára a nehezen megítélhető szabálytalanságoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában