nhl

2021.04.27. 08:20

Bejutott a rájátszásba a Carolina

Bár a Carolina Hurricanes hosszabbításban 4-3-ra kikapott hétfőn a Dallas Stars otthonában, a megszerzett egy ponttal is biztosította helyét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A meccs hőse Jamie Benn volt, aki a győztes gólt ütötte a ráadásban, az előző három találatnál pedig előkészítőként jeleskedett. A találkozó után mindkét gárda örülhetett, a középső csoportban éllovas Carolina ugyanis negyedik csapatként matematikailag is biztos résztvevője lett a rájátszásnak, míg a hazaiak számára a remény életben maradását jelentette a siker, ugyanis így nem nőtt a kétpontos hátrányuk az előttük még éppen továbbjutó helyen álló, ezúttal a Florida Panthers gárdáját felülmúló Nashville Predatorsszal szemben.

A pontlistát immár 81 ponttal vezető Connor McDavid szezonbeli harmadik mesterhármasával vezette 6-1-es győzelemre az Edmonton Oilers együttesét Winnipegben, a csapatkapitány egy gólpasszt is adott. A két gárda helyet cserélt a kanadai csoport második és harmadik pozíciójában. Ugyanebben a divízióban nagy lépést tett a rájátszás felé a negyedik helyen álló Montreal Canadiens azzal, hogy idegenben 2-1-re felülmúlta a mögötte ötödik, azaz már vonal alatti Calgary Flames csapatát, így hat pontra növelte az előnyét.

A 2019-ben bajnok St. Louis Blues az Arizona Coyotes gárdáját megelőzve feljött a rájátszást jelentő negyedik helyre a nyugati divízióban: előbbi hazai pályán 4-1-re verte a már biztos résztvevő Colorado Avalanche-t, míg utóbbi 6-4-re kikapott San Joséban.

Eredmények:

Dallas Stars-Carolina Hurricanes 4-3 – hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 1-6

San Jose Sharks-Arizona Coyotes 6-4

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 4-1

Nashville Predators-Florida Panthers 4-1

Ottawa Senators-Vancouver Canucks 2-1

St. Louis Blues-Colorado Avalanche 4-1

Calgary Flames-Montreal Canadiens 1-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában