tenisz

2021.03.21. 09:45

Zverev nyerte a mexikói tornát

A másodikként rangsorolt német Alexander Zverev nyerte az 1,2 millió dollár (365 millió forint) összdíjazású, acapulcói keménypályás férfi tenisztornát, miután a szombati döntőben két játszmában jobbnak bizonyult az első helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasznál.

Germany's Alexander Zverev (L) poses with the trophy alongside Greece's Stefanos Tsitsipas, after defeating him and winning Mexico ATP Open 500 men's singles tennis tournament in Acapulco, Mexico, on March 20, 2021. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alfredo Estrella

Az első szettben egy brékkel Cicipasz 3:0-ra meglépett, majd 4:2-re vezetett már, amikor Zverev sorozatban nyert négy gémmel szettelőnyre tett szert. A második játszmában 4:4 után a német ismét el tudta venni riválisa adogatójátékát, de a saját szervagémjében hiába jutott meccslabdához, nem tudott élni vele, Cicipasz pedig visszabrékelte. A döntés így a rövidítésre maradt, amelyben 2-2 után Zverev egymást követően négy pontot gyűjtött, és innen görög riválisa számára már nem volt visszaút.

A német játékos hetedszer mérkőzött meg Cicipasszal, és sorozatban elszenvedett öt vereséget követően másodszor bizonyult jobbnak nála.

A 23 éves Zverev karrierje során 23. alkalommal játszott döntőt ATP-tornán, és 14. alkalommal nyert, idén először.

Eredmény, döntő:

A. Zverev (német, 2.)-Cicipasz (görög, 1.) 6:4, 7:6 (7-3)

Forrás: MTI

Borítókép: Zverev (b) és Cicipasz a döntő után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában