döntés

2020.12.11. 23:16

Bundázásért örökre eltiltottak egy orosz klubvezetőt és egy futballbírót

Bizonyosodott, hogy a 2018 augusztusában játszott Csajka-Armavir orosz kupatalálkozó 2-0-s végeredményében előre megegyeztek a felek.

Fogadási csalás miatt élete végéig eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a Csajka orosz labdarúgóklub sportigazgatóját, és a megegyezéses meccs játékvezetőjét.

Az Oleg Bajanra és Makszim Matyunyinra kirótt büntetést az orosz sportági szövetség ellenőrző-fegyelmi bizottsága hozta, miután bizonyosodott, hogy a 2018 augusztusában játszott Csajka-Armavir orosz kupatalálkozó 2-0-s végeredményében előre megegyeztek a felek. A bundázást a sportigazgató szervezte meg.

A szövetségi vizsgálat kiderítette, hogy a másodosztályban (FNL) szereplő Csajka 2019-ben is részese volt egy bundameccsnek, akkor a – mérkőzésekre rendre illegálisan fogadó – sportigazgató a novorosszijszki Csernomoreccel egyezett meg a bajnoki találkozó kimenetelében, és az alkuban több játékos is benne volt. A vétkes futballistákat egytől három évig terjedően tiltották el a játéktól.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!