Dakar-rali

2019.01.17. 20:54

Al-Attijah harmadszor nyert összetettben, Szalayék a 20. helyen zártak

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a huszadik helyen fejezte be a Peruban rendezett Dakar-ralit, amelyet az autósoknál összetettben – pályafutása során harmadszor – a katari Nasszer al-Attijah nyert meg.

Pisco, 2019. január 17. Az autósok mezõnyében összetettben élen álló katari Nasszer al-Attijah, a Toyota Gazoo versenyzõje érkezik a dél-amerikai Dakar-rali utolsó, a perui Pisco és Lima közötti 112 kilométeres gyorsasági szakasz rajtjához 2019. január 17-én. MTI/AP/Ricardo Mazalan

Forrás: MTI / AP

Fotó: Ricardo Mazalan

A magyar duó – amely ezzel megismételte pályafutása legjobb eredményét – a csütörtöki zárószakaszt a 22. helyen fejezte be.

„Nagyon nagy drukkal álltam neki ennek a szakasznak, de a szervezők lendületes, élvezhető, jó pályát raktak össze, igaz, egyszer még így is ásnunk kellett”

- idézte az Opel Dakar Team beszámolója Szalayt.

„Megküzdöttünk ezért a célba érkezésért és ezért a huszadik helyezésért, aminek nagyon örülök. Noha voltunk már huszadikok, évről évre nehezebb a verseny, sűrűbb a mezőny, egyre több gyári autót adnak bérbe és egyre több a jó és rutinos versenyző”

- tette hozzá.

Navigátora, Bunkoczi elmondta, rendkívül „melós” volt a zárószakasz is. „Az utolsó kilométereken már visszaszámoltam, s szurkoltam, most már ne legyen semmi bajunk. A huszadik hely tisztességes eredmény, beállítottuk a legjobbunkat, bár 2012-ben talán valamivel könnyebb volt megszerezni ezt a helyet, mint most.”

Nasszer al-Attijah sikerével a Toyota-gyár első Dakar-győzelmét ünnepelheti.

A motorosoknál az utolsó szakaszon is első ausztrál Toby Price diadalmaskodott, közel tíz perccel megelőzve a címvédő osztrák Matthias Walknert. Price második alkalommal nyerte meg a Dakart.

Borítókép: Az autósok mezőnyében összetettben élen álló katari Nasszer al-Attijah, a Toyota Gazoo versenyzője érkezik a dél-amerikai Dakar-rali utolsó, a perui Pisco és Lima közötti 112 kilométeres gyorsasági szakasz rajtjához 2019. január 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában