Nagy remények

2018.07.09. 10:09

A korábbi belga világsztár hisz a győzelemben

Jean-Marie Pfaff azt mondta, ha Oroszországban nem sikerül, akkor soha.

Former Belgian goalkeeper Jean-Marie Pfaff pictured during a round of 16 game between Belgian national soccer team the Red Devils and Japan in Rostov, Russia, Monday 02 July 2018. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

„A franciák nagyon erős ellenfelek lesznek az elődöntőben” – mondta a 64 éves sportember, a korábbi belga labdarúgó-válogatott világklasszis kapusa.

„De szerintem belga-angol döntő lesz. És azt meg fogjuk nyerni. Eddig a miénk a legjobb csapat a tornán.”

Az 1986-os mexikói vb-n Pfaff védte a belgák kapuját, a válogatott akkor története legnagyobb sikerét elérve negyedik lett. Szerinte utódaik most továbblépnek.

„1986-ban mi voltunk az aranygeneráció. A mostani pedig a briliáns”

- fogalmazott.

Pfaff, aki 1982-től 1988-ig a Bayern Münchenben légióskodott, úgy véli, a csapat eredményességének titka abban rejlik, hogy nagyon sok topjátékosa van.

„Argentínának ott volt Messi, Brazíliának Neymar, nálunk viszont sok nagyszerű futballista szerepel. Támadásban ott van Hazard, De Bruyne, Lukaku, és nehéz mindegyiküket kikapcsolni” – mondta.

A szakember szerint amennyiben a Vörös Ördögök valóban elhódítják a világbajnoki címet, az csoda lesz, és óriási elismerés egy olyan kis országnak, mint Belgium. Hasonló lesz ahhoz, mint amikor 1992-ben a dánok megnyerték az Európa-bajnokságot.

„De az Európa-bajnok az nem világbajnok” – hangsúlyozta Pfaff. A Belgium-Franciaország elődöntőt kedden rendezik Szentpéterváron.

Borítókép: Jean-Marie Pfaff. Forrás: AFP / Bruno Fahy / Belga Mag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában