atlétika

2018.05.03. 14:44

Indul a Gyémánt Liga-sorozat

Pénteken Dohában kezdődik az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat, amelynek döntőjét augusztus 30-án Zürichben és 31-én Brüsszelben rendezik.

Az Arany Ligát 2010-ben felváltó Gyémánt Ligában idén is – a tavaly bevezetett szisztéma szerint – nem a 14 viadalon gyűjtött pontszám, hanem kizárólag a zürichi és brüsszeli finálék helyezései alapján hirdetnek bajnokot. A döntőkben azok az atléták vehetnek részt, akik az előző 12 versenyen a legtöbb pontot szerezték, így izgalmasabb lehet az utolsó két felvonás, mivel a korábbi években előfordult, hogy már a sorozat felénél eldőlt, ki nyer meg egy-egy versenyszámot.

Az első 12 viadalon a nyolc legjobb kap pontot: az elsők 8 pontot és 10 ezer dollárt, míg a nyolcadikak egy pontot és 1000 dollárt. A döntőben a 32 szám mindegyikében 100 ezer dollár lesz az összedíjazás, a győztes ennek a felét kapja és egy trófeát.

Tavaly Márton Anita a második helyen végzett a dohai szezonnyitón, idén azonban a női súlylökés nem szerepel a programban. A fedettpályás magyar világbajnok, aki tavaly a GYL-ben ezüstérmet szerzett, a sorozat következő állomásán, Sanghajban kezdheti meg szereplését.

A 2018-as Gyémánt Liga-versenyek:

Doha (május 4.)

Sanghaj (május 12.)

Eugene (május 26.)

Róma (május 31.)

Oslo (június 7.)

Stockholm (június 10.)

Párizs (június 30.)

Lausanne (július 5.)

Rabat (július 13.)

Monaco (július 20.)

London (július 21-22.)

Birmingham (augusztus 18.)

Zürich (augusztus 30.)

Brüsszel (augusztus 31.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában