Premier

2019.06.28. 17:14

Megjelent Kygo és Whitney Houston közös dala, a „Higher love”

A világhírű DJ újragondolta az archív felvételt.

Bodyguard The bodyguard 1992 Real Mick Jackson Whitney Houston. Collection Christophel © Kasdan Pictures / Tig Productions

Forrás: AFP

Fotó: Collection Christophel

Jelenlegi sikersorozata folytatásaként a világsztár producer és DJ, Kyrre Gørvell-Dahll – avagy Kygo megjelentette új “Higher Love” című kislemezét Whitney Houston, minden idők legsikeresebb énekesnőjének közreműködésével, az RCA Records gondozásában.

A dal az első újonnan megjelent Whitney Houston felvétel a 2009-ben megjelent “I Look To You” óta.

Mind Kygo, mind Pat Houston beszélt a kollaborációról a Rolling Stone magazinnak, mely észak-amerikai idő szerint éjféltől olvasható.

Pat Houston így nyilatkozott a dalról: “A The Estate of Whitney E. Houston és új partnerünk, a Primary Wave örömére szolgál KYGO és WHITNEY kollaborációja.

Tudtuk, hogy KYGO lehet a megfelelő producer, hogy kihangsúlyozza Whitney erőteljes énekhangját a ‘Higher Love’ című dalban, mindezt olyan színvonalon, amit Whitney rajongói a három évtized alatt megszokhattak.

Ezen értékes archív felvétel feltámasztása hivatott továbbvinni Whitney zenei örökségét a fiatalabb generáció tagjainak. Mindenkinek táncra készen kell állnia erre a felemelő és inspiráló hanganyagra – KYGO hihetetlen tehetsége által újra emlékezhetünk, miért is szerettük Whitney-t már az első pillanattól kezdve!”

Kygo hozzátette: “Megtisztelő volt számomra, mikor Whitney Houston örökösei megkerestek a lehetőséggel, hogy együtt dolgozhassak minden idők egyik legnagyobb énekesnőjével.

Újragondoltam a dalt egészen az alapoktól és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel!

A “Higher Love” egy feldolgozása az 1986-os Steve Winwood klasszikusnak, mely június 20-án ünnepelte 33. jubileumát.

Whitney Houston örökösei megmutatták Kygo-nak az archív felvételt, mely korábban csak bónuszdalként volt hallható az I’m Your Baby Tonight fizikai album japán kiadásán 1990-ben.

A Whitney-dal hallgatását követően Kygo izgatottan a stúdióba rohant, hogy zenét készíthessen minden idők egyik legkiválóbb női énekesnőjével.

A “Higher Love” szerzői Steve Winwood, Will Jennings és producerei Kyrre Gørvell-Dahll és Narada Michael Walden voltak.

Kygo először június 30-án fogja játszani a dalt a PrideFestival Utopia-n New York City-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!