abszolút rekorder

2018.02.13. 15:03

Lenny Kravitz, a született celeb

A júniusban Magyarországon koncertező Lenny Kravitz már ötévesen eldöntötte, hogy zenész lesz. A Beverly Hills környékén felnőtt énekes középiskolai osztálytársai között található Slash és Nicolas Cage is.

Lenny Kravitz performs during the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, July 27,

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: SAUL LOEB

Ahogy decemberben megírtuk, az 53 éves, négyszeres Grammy-díjas amerikai funk-rock zenész, énekes 2018. június 3-án a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra. Bár a koncert időpontja még messze van, érdemes már most elkezdeni a ráhangolódást. A livenation jóvoltából most néhány érdekességet olvashat az énekesről:

  • Lenny Kravitz mai kifejezéssel élve celebcsaládba született: édesanyja Roxie Roker színésznő, aki a 70-es években népszerű amerikai tévésorozatok sztárja volt, édesapja, Sy Kravitz producer. De az újabb generációt sem kell félteni, az egyik unokatestvére a Today Show műsorvezetője, Lenny Kravitz lánya, Zoe pedig egyre elismertebb és népszerűbb színésznő.
  • Lenny Kravitz szintén többször kipróbálta magát színészként a zenélés mellett, sőt, egyetlen alkalommal még édesanyjával is szerepelt együtt az Arsenio Hall Showban.
  • Lenny már 5 évesen zenész szeretett volna lenni. Szülei támogatták érdeklődését és számos koncertre, színházi előadásra vitték el magukkal, illetve dobot és gitárt is vettek neki.
  • Lenny Kravitz saját bevallása szerint erősen befolyásolta fiatal személyiségét, hogy édesapja baráti körében olyan művészek voltak, mint Duke Ellington, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald vagy Miles Davis, akikkel ő is sokat találkozott. Többségükkel gyerekfejjel még zenélt is együtt születésnapok vagy házibulik apropóján.
  • 1989-es debütáló albumának sikere annyira váratlanul érte, hogy rohamtempóban kellett állandó zenészeket találnia a hirtelen megnövekedett élő fellépéseihez és az első turnéjához – ugyanis a lemezre még minden hangszeren saját maga játszotta fel a témákat.
  • Karrierje első felében az a Richard Feldstein volt az üzleti managere, aki a Guns’n’Roses pénzügyeit is kezelte, és nem mellesleg Jonah Hill színész büszke apukája.
  • Hogy mennyire kicsi a világ, ha valaki Beverly Hills környékén nő fel: Lenny középiskolai osztálytársai között található Slash és Nicolas Cage is.
  • Pár éve egy interjúban bevallotta, hogy amikor Párizsba költözött, a háza pincéjében egy ideig zugkocsmát üzemeltetett. Állítása szerint a legérdekesebb emberekkel ott találkozott abban az időszakban.
  • 1991-es Stand By My Woman videóklipjéhez Angelina Jolie is jelentkezett főszereplőnek, de a klip rendezője nem találta elég jónak a szerepre.
  • A mai napig Lenny Kravitz az egyetlen, aki négyszer tudta megnyerni a Legjobb Férfi Rock Előadó Grammy-díját. Ráadásul mindezt négy egymás utáni évben tette, ami abszolút rekord.
  • Borítókép: Pennsylvaniai koncert 2016 júliusában

    Forrás: AFP/Saul Loeb

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!