Lóerő

2013.02.14. 15:22

Fennakadások várhatók?

Egyelőre még folyik a műszaki vizsgáztatás mindenütt, de hamarosan fennakadások lehetnek, a szerződéses vizsgaállomások nem kapnak érvényesítő matricát.

Miskei Anita

Nem mindig zökkenő- és várakozásmentes a gépjárművek műszaki vizsgáztatása, azzal is megtanultunk együtt élni, hogy egy-egy átszervezés, váratlan fennakadások gátolják a rendszer működését. Így van ez most is: ugyanis a napokban a műszaki vizsgáztatási folyamatban tanúsítóként közreműködő vizsgáló állomásokat arról tájékoztatta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a fővárosi illetőséget átvevő Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége, hogy a határidőjelző sorszámcsík és plakett, valamint a környezetvédelmi osztályba sorolást jelző plakett kiadását a vizsgáló állomások számára február 11-től további intézkedésig felfüggesztik.

 

A műszaki vizsgáztatás folyik az autóklubnál is - mondta Varga György (Fotó: Lovász Lilla)

Így ezen vizsgáztatóhelyek sem a forgalmiba nem tudják bejegyezni a műszaki vizsga hosszabbítását, sem a rendszámra nem tudnak új matricákat ragasztani, hanem a vizsgáztatást legfeljebb Műszaki Adatlap kiadásával tudják lezárni, mely alapján aztán az okmányirodák adhatnak majd ki matricákat.A szerződéses vizsgaállomásokon már csak a készlet erejéig állnak rendelkezésre az érvényesítő plakettek.  Éppen ez az oka annak, hogy az egyes vizsgaállomásokon  arra gondoltak, hogy a matricahiány egy újabb átszervezés előjele, ám a háttérben  hivatalosan meg nem erősített információk szerint  nem ez áll. Információk szerint nem az állomások ellehetetlenítése a cél, egyszerűen csak nincs pénz a Közlekedési Hatóságnál az új matricák legyártatására. Remélik, a hatóság mihamarabb talál forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!