Lóerő

2012.01.06. 03:29

Bajnokok Nagyvenyimről

Nagyvenyim - A dunaföldvári autókrossz-futamokról ismerős lehet három fiatal pilóta arca. De még inkább jellemzőek rajtszámokkal ellátott versenygépeik: a BMW, az Alfa Romeo és a Trabant.

Anda Fábián

A bajnok öccse - aki természetesen testvére hatására kezdett versenyezni - hat éve rója a köröket Alfa Romeo 75 típusú gépével. A fiatal autókrossz-versenyző tehetségét mutatja, hogy élete második versenyén dobogóra állhatott Szeghalmon. Második helyen végzett a bajnokságban 2007-ben, 2010-ben és 2011-ben is, de reménykedik: az idei szezonban még fényesebb érmet akaszthatnak a nyakába. Kategóriaváltáson egyelőre nem gondolkozik, nem úgy, mint testvére, aki hét év trabantos pályafutás után erősebb versenygépbe ülne: - Biztosra veszem, hogy egy-két éven belül egy Alfa Romeo ülésében fogom nyomni a gázpedált! - fogalmazott az év végi összegzés során Krisztián. Králik Márton a 320i típusú BMW-jével elégedett, idén is ezzel vág neki a bajnokságnak - ugyanebben a kategóriában. Ő is nagy reményekkel vág neki az elképzelések szerint április elején kezdődő szezonnak. Már készül az új versenymotor is - ami sokkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint az eddigi.

További műhelytitkokat nem tudtunk meg - a pályán kíméletlen a verseny, de tény, hogy még több fejlesztésen dolgozik a csapat.

A venyimi trió arra biztat mindenkit, hogy aki kedvet érez a versenyzéshez, nyugodtan fordulhat hozzájuk tanácsért. Nem állíthatjuk, hogy pénztárcakímélő sport az autókrossz, de egy kiszuperált kasztnijú, de jó motorral megáldott személyautót egy kis ügyességgel könnyen át lehet alakítani ütőképes versenyautóvá. A biztonsági követelményeknek - bukócső, többpontos biztonsági öv, versenyszabályzat - eleget téve ki lehet próbálni a dunaföldvári krosszpályát, ahol kellő rutin szerezhető.

A Dunaföldvári Technikai Sportok Egyesülete (DTSE) idén is díjazza a versenyzőket, minden tavaly pontot szerzett autókrossz-versenyző kap jutalmat. A díjkiosztó ünnepség január 14-én lesz Nagyvenyimen az Üzletköz utcai étteremben. A hivatalos megnyitón megszólal az egyesület elnöke, Kaszás Tamás, és Szabóné Lőrincz Ilona, Nagyvenyim polgármestere is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!