Kultúra

2017.05.22. 18:30

Táncoló violinosok - Show-műsor sokféle műfajt felvonultatva a gálán

Dunaújváros - Gálaműsorban foglalták össze vasárnap a Violin iskola tanulói, mit tanultak az év folyamán.

Balla Tibor

Az alapfokú művészeti iskola dunaújvárosi telephelyének gálájához szükség volt a Bartók nagytermére – a közönség meg is töltötte a nézőteret –, hiszen olyan látványos műfajokkal léptek színpadra a táncművészeti ág kis- és nagydiákjai a hagyományos iskolai gálán, mint a társastánc és moderntánc csoport, a No Control Dance Group hip-hop csoportjai, vagy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes óvodás, előkészítő, gyermek, utánpótlás és ifjúsági csoportja. A sokéves hagyományra visszatekintő gálaműsort szokás szerint Puskásné Radnó Ágnes igazgató nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket, a szülőket és a támogatókat, akik nélkül nem tudna működni a művészetoktatási intézmény.Aki beült a nézőtérre, több mint kétórányi élményre számíthatott vasárnap.

Évről évre meghívja a szülőket és a rokonokat a Violin művészeti iskola a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermébe, hogy az iskola dunaújvárosi csoportjai méltó körülmények között mutathassák be, milyen magas színvonalú munka folyik a próbatermekben.

Idén is összeszedték a legjobb produkciókat, és zenében, fényben, jelmezben felsorakoztatták teljes muníciójukat.

Táncgála matrózok nélkül elképzelhetetlen. Az V. osztályos show-táncosok az Egységben az erő című koreográfiát adták elő. Ezzel a produkcióval az MTMSZ Országos Bajnokság II. helyén végeztek

Persze ilyenkor a gyermekeké a főszerep, hiszen a táncpedagógusokon kívül az övék a legnagyobb befektetett munka. Az pedig természetes, hogy az iskola a legsikeresebb produkciókkal dicsekszik . Van is mivel. Az idén 65 éves Vasas Táncegyüttes óvodás, előkészítő, gyermek, utánpótlás és ifjúsági csoportokkal dolgozik Suplicz Mihály és Szőke Genovéva művészeti vezetők, továbbá Turóczi Rita és Pásztor Máté irányításával, és érik el lassan már megszokott sikereiket. Van mivel dicsekedni a társastánc és moderntánc csoportoknak is, akik Tóth-Varga Zsuzsanna táncpedagógus és Nagy Noémi vezetése alatt és koreográfiáikkal az MTMSZ versenyeiről bajnoki címekkel térnek haza. No és nem szabad megfeledkeznünk a Kálmán Károly kezei alatt működő, koreográfiáit előadó, több korosztályban is bemutatkozó No Control Dance Group hip-hop csoportjairól sem.

Valójában nem is ildomos bármelyik produkciót kiemelni, hiszen mindannyian a maximumot hozták. Ám nehéz elmenni a két kicsi, Tóth-Varga Bettina és Vén Levente teljesítménye mellett, vagy meg kell említeni a No Control dinamikus megjelenéseit, és a Vasas ifjúsági csoportjának Szatmári táncait. Csupa hibátlan produkció.

 

 

 Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!