Kultúra

2016.08.22. 17:25

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Bartók Kamaraszínházban

Dunaújváros - Évadnyitó társulati ülésen ismertette hétfőn délelőtt a színház dolgozóival a rájuk váró feladatokat az új igazgató.

Balla Tibor

Őze Áron hangsúlyozta, az új színházi év mottója a Bizalom évada, amit ők komolyan is gondolnak, tehát a társulat minden tagjával tovább kívánnak dolgozni. Mindemellett azt is kiemelte, hogy az ajtajuk mindig nyitva áll, a színház vezetése nem elefántcsonttoronyban ül, közösen szeretnének dolgozni, és minden problémát megoldani. Ahhoz azonban tudniuk kell róla.

Az évadnyitó társulati ülés után a színház két tagozata, Dunaújváros Táncszínháza és a Bartók Kamaraszínház tagjai összeálltak új vezetőikkel egy közös fotóra (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Az előző évad repertoárjából tovább viszik a Chicago című musical-t, A Kövek a zsebben, a Hepp!!!, és a Litera-túra mindenképpen műsoron marad, mindemellett a Szkéné Színházzal elindulnak a tárgyalások, hogy a Top Dogs című előadást életben tartsák és ott játszhassák tovább. Azt is elmondta, hogy a most készülő mesedarab után ünnepi bemutatót tartanak október 23-án, egy 1956-os témájú darabbal, az Igazságtalanság című drámával, mely Csadi Zoltán irányításával nyer majd formát. Csadi egyébként az ülésen elmondta, számára mindig fontos volt ez a színház és az is marad és úgy érzi, ő testesíti meg az átmenetet, a kapcsot a régi és az új között.

Vári Bertalan, Csadi Zoltán és Őze Áron az évadnyitó ülésen

Az évad harmadik bemutatóját november 11-re tervezik. Ekkor láthatja majd a közönség a Kaméliás hölgy című romantikus játékot Király Attila rendezésében. A táncszínházi tagozat november 26-án áll közönség elé a Kármen című táncjátékkal, melynek koreográfusa Vári Bertalan lesz. A művészeti vezető egy kortárs művet, Háy János: Rák Jóska, a dán királyfi című tragikomédiáját állítja színpadra január 27-i tervezett bemutatóval. Egy jókedvű musical revü is szerepel a tervek között, Szente Vajk álmodja színre az I Love You...De jó vagy, légy más! című előadást amelynek kitűzött időpontja március 10-e. Az új igazgató, Őze Áron egy zenés játékban, a Kuplékirály címűben mutatja meg rendezői képességeit március 3-ára tűzve ki a bemutató időpontját. Ebben a szezonban egy másik gyermekdarab bemutatását is tervezik, a Csukás István-díj idei díjazottja, Simon Réka Zsuzsanna: Pajzsika, Pimpó és az Ezerjó Lovagrend című mesejátékát. Várhatóan az évad legnagyobb dobása a nagyszínpadon április 28-án lesz, amikor Horváth Patrícia rendezésében színre viszik Dés László-Nemes István: Valahol Európában című musical előadását.

Hétfőn már elkezdődött az olvasópróba. Képünkön Tőkés Nikolett, Kiss Attila, Őze Áron igazgató és a darab rendezője, Sipos Vera Fotó: Zsedrovits Enikő

Újdonság, hogy terveznek egy négy koncertből álló zenei bérletet is, amelyben a tervek szerint fellép a Firkin zenekar, Palya Bea, a Csík zenekar és Benda Gábor jazz zongorista.

A szokásos felnőttbérletek mellett gyermek bérletet is hirdettek óvodásoknak és alsósoknak, de ifjúsági bérletet is kínálnak a Bartókban erre az évadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!