Kultúra

2015.07.28. 18:47

Új otthonra talált a Skicc

Dunaújváros - Önálló galériát kapott a Klub Hotelben a Skicc Művészeti Egyesület. Avatás és tábornyitás egyben.

Szabó Szabolcs

A Skicc Művészeti Egyesület története szerencsés találkozások együtteseként is felfogható. A Klub Hotelben lehetőséget kapó Skicc Galéria kedd esti megnyitóján a házigazdák részéről felszólaló dr. Sándor Péter kiemelte, hogy egy jótékonysági akció keretében ismerkedett meg a Skicc munkásságával, majd egy baráti üdítőt fogyasztott az egyesület mindenkori vezetőjével, Pats Józseffel és már meg is született a mindegyik fél számára előnyös megoldás, amely szerint a jövőben a hotel legnagyobb közösségi termének falait majd a Skicc-katonák munkái díszítik.

Az első és egyben remek ízléssel válogatott tárlat kedden este mutatkozott be a Klub Hotelben és a látogatók találkozhattak az alkotókkal is, hiszen a tárlatnyitány egyben a 3. sorszámmal ellátott Határtalanul címen futó alkotótábor megnyitójaként is üzemelt.

A Skicc-banda ezúttal kilenc ország huszonegy alkotójából áll. A neves művészgárda pedig már munkához látott a Dunaújvárosi Főiskola csónakházában.

 

 


Új kiállítótérrel gyarapodott a város kulturális kínálata. A Skicc beköltözött a Klub Hotelbe. Új honfoglalásként értékeltük a Skicc Művészeti Egyesület új, a Klub Hotelben található kiállítóterét, ám kötelességünk megemlíteni, hogy az alkotóközösség már eddig is rendelkezett egy erős háttérbázissal. A Dunaújvárosi Főiskola ugyanis már évek óta segíti az egyesületet.

– Esetünkben egy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatról van szó, hiszen a Skicc tagsága gondozza és fejleszti a főiskola Duna-parti csónakházát, másrészt időről időre minőségi kiállításokkal gazdagítja intézményünk kulturális életét – fogalmazott kedd esti köszöntőjében dr. András István, a főiskola rektora, aki elárulta a Skicc-kapcsolat szintén egy szerencsés találkozásból eredeztethető. A lényeg, Dunaújváros legnépesebb alkotóközössége neves nemzetközi művészekkel kiegészülve augusztus 8-ig munkálkodik a helyi főiskola csónakházában. Kilenc nemzet összesen huszonegy alkotójának munkáit pedig remélhetően pedig már ősszel szemlézheti a dunaújvárosi közönség a Skicc második otthonában, a Klub Hotelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!