Kultúra

2012.09.10. 05:07

Régiséggyűjtők kánaánja

Perkáta – Hetek óta keményen készültek a Perkátai Régisgyűjtő Egyesület tagjai a hagyományos technikatörténeti kiállításukra. Megérte...

Bobory Balázs

Illatos kolbászok a sütőben, a placcon néhány óriási traktor meg rengeteg nagy, tömör vasalkatrész, velocipédek a korlátnak támasztva, s egy-két élethű vasútmodell zakatol és sípol – ez az élményzuhatag ömlött a szerencsés látogatókra a perkátai Kastélykertben rendezett Közlekedés: földön, vízen és levegőben elnevezésű kiállításon.


Hat hihetetlenül elszánt, a régi technikák iránt rajongó ember (név szerint: dr. Baráth Károly, Kis József, Klózer Ferenc, Rajcsányi László, Szarka Péter és Ujfalusi Pál) 2010- ben megalapította a Perkátai Régiséggyűjtő Egyesületet, amely szerencsére azóta is kiváló egészségnek örvend, s minden évben újabb rendezvényekkel kápráztatja el az érdeklődő közönséget. Nem volt ez másképp idén sem, amikor komoly előkészületeket követően a múlt hétvégén tető alá hozták a Közlekedés: földön, vízen és levegőben című kiállítást.

Felsorolni is nehéz lenne a kiállított tárgyakat, hiszen a Rigák, Verhovinák és Pannóniák mellett most 30-as évekből származó versenybiciklik, restaurált és eredeti állapotú velocipédek, vonat-, hajó és repülőmodellek, traktorok is vonzották az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!