Kultúra

2011.01.10. 17:20

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság a sajtószövetségek bevonását kéri a vitába

Közleményben kérte Staffan Nilsson, az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) elnöke hétfőn a magyar kormányt és az Európai Bizottságot, hogy a sajtószabadságról folyó vitába és értékelésbe a sajtó- és kiadói szövetségeket is vonják be.

MTI

A Brüsszelben kiadott közlemény szerint a "szervezett civil társadalmat" is képviselő konzultatív szerv elnöke úgy véli, hogy a média szakmai és üzleti képviselőinek szakértelme, illetve a velük folytatott együttműködés lényeges a konkrét szabályozási keretek értékeléséhez Magyarországon, de bármely más tagállamban is. "Szakmai, politikailag elfogulatlan ítéletükkel ezek a civil társadalmi testületek - európai és nemzeti szinten egyaránt - segíthetnek abban, hogy megvizsgálják a szabályozások tartalmát és megfelelésüket a sajtószabadság elvének, továbbá azt a kontextust is, amelyben a szabályozást alkalmazzák" - fogalmazott Nilsson.
Jelezte azt is, hogy az EGSZB kész segíteni az együttműködést és a párbeszédet az Európai Bizottság, valamint az említett szövetségek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!