Kultúra

2010.09.16. 02:28

Tojásban lelt tárlathely

Dunaújváros - Újabb szereplővel gyarapodott a városi kiállítóhelyek száma. Kosztolányi György kiállításával nyitott a Tojásház fapados galériája.

Szabó Szabolcs

A városszlengben Tojásházként rögzült szolgáltatóházban számos formabontó újítást bírtunk volna álmodni, ám hogy egyszer egy pezsgős kiállításmegnyitón penget majd egy ifjú zenész az alagsorban, azt viszonylag ritkán. Még szerencse, hogy a galériaalapítók gazdagabb víziókkal bírtak és a helyben üzemelő vállalkozók bevonásával tárlathelyet alakítottak ki az alagsorban található üzletek kirakatüvegeit felhasználva.

A tojásházi debütálás hálás feladata Kosztolányi György helyi képzőművészt találta meg, aki élt is e lehetőséggel, és munkásságának jelentősebb darabjait a már említett üveglapokra pakolta. Kezdésnek remek, a szervezőknek pedig erőteljes kalapemelés. A Fényjáték cimű kiállítás e hónap végéig látható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!