Külföld

2012.04.17. 09:45

Mészárlás Szkopje mellett: nem találják a gyilkosokat

Legalább három tettese lehetett a Szkopje mellett a múlt csütörtökön elkövetett ötös gyilkosságnak.

MTI

A macedón rendőrség még mindig nem tudja, hogy kik és miért ölték meg az áldozatokat egy tó mellett - adta hírül kedden a honlapján a belgrádi B92 rádió macedón belügyi forrásokra hivatkozva.

Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter szerint a nagy erőkkel nyomozó rendőrség már jelentős eredményt ért el az ügy tisztázásában. Az áldozatok közül négyen 18 és 22 év közötti fiatalok voltak, és a tettesek agyonlőttek egy idősebb férfit is, aki feltehetően szemtanú volt. A belügyminiszter szerint a tetthelyen hagyott nyomoknak és egy szemtanú vallomásának köszönhetően sikerült eredményeket felmutatni. A szemtanú kilétét titokban tartják. A belügyminiszter a sajtótájékoztatóján bemutatta egy bordó színű Opelnek a képét, amelyet a nyomozók szerint a gyilkosok használták. Csak annyit közölt a járműről, hogy a rendszáma hamis, és az autó külföldről került az országba.

A belgrádi Novosti napilap a nyomozó hatósághoz közel álló forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a tettesek legalább hárman vagy négyen lehettek, és az áldozatokat közelről, három irányból és három fegyverrel lőtték le.

A gyilkosság miatt növekedett a feszültség a macedón és albán lakosság között. Hétfő este ezren tüntettek Szkopjéban, albánellenes dalokat énekelve.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!