Külföld

2010.02.18. 18:46

Egy kisrepülőgép irodaépületnek repült Texasban

Washington - Egy magántulajdonban levő kisrepülőgép egy hétszintes irodaépületnek repült a texasi Austinban csütörtökön - közölték a helyi hatóságok. Az első jelek szándékosságra utalnak.

MTI

A fekete épületben lángok keletkeztek, több tucat ablak üvege kitört. Az első és második szintről sűrű füst gomolygott, tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az épületben tartózkodókat kimenekítették. Halálesetről nem tudni, két embert kórházba szállítottak.
   
Szövetségi források szerint az egymotoros repülő pilótája valószínűleg szándékosan vezette a gépet az épületnek, amely a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi központjával szomszédos. Az épületben van a szövetségi adóhatóság (IRS) egy irodája, egyes feltevések szerint a pilótának ebből a hivatalból volt elege.
   
A belbiztonsági minisztérium közlése szerint nincsen terrorista cselekményre utaló nyom.
   
A Fox News hírtelevízió beszámolója szerint az épületben súlyos károk keletkeztek; az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) két F-16-os vadászgépet mozgósított a baleset hírére.
   
Peggy Walker, az IRS vámtisztje, aki az ütközés idején az épületben dolgozott, és íróasztalánál ült, elmondta: olyan volt, mintha pokolgép robbant volna, "a mennyezet meghajolt, az ablakok betörtek, felugrottunk és szaladni kezdtünk".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!