Kézilabda

2011.10.29. 13:03

Szenzáció! Három év után kikapott a Veszprém a Szegedtől

Megtört az MKB Veszprém KC hosszú győzelmi sorozata a Pick Szeged ellen. A bakonyi kézisek a második félidő elején leblokkoltak és már nem volt erejük a visszatérésre az ezer fokon pörgő Tisza-partiak ellen.

Napló

Pick Szeged-MKB Veszprém
24:23 (11:13) 

A 2011/2012-es szezonban először találkozott egymással az ország két legerősebb csapata. A hazaiak sérülés miatt több játékosukat is kénytelenek voltak nélkülözni, míg a címvédő egyedül a bokatöréséből gyógyuló Fazekas Nándor szolgálataira nem számíthatott.

A 6. perc végére a Veszprém pillanatok alatt lépett el három találattal, Sulic remek csavart lövésével alakult 5:2-re az eredmény.  

 

A 17. percben 8:5-ös bakonyi vezetést mutatott az eredményjelző. A 20. percben Sulc első találatával mínusz egyre jött fel a Szeged, amely agresszív védekezéssel próbált felzárkózni. Ismét három, majd nem sokkal később négy találatra nőtt a különbség. A Tisza-partiak kapkodtak, így nem volt esélyük az egyenlítésre emberelőnyben sem. Két és fél perccel a vége előtt Mocsai Lajos 10:13-nál kérte ki idejét.

A második játékrész egy-egy Tatai és Alilovic védéssel kezdődött, a szegedi portás Császár löketét, a horvát hálóőr pedig Buday büntetőjét védte szépen. A másik oldalon Lékai kapta össze magát, 45. perc: 18:16.  A 49. percben Vujin egalizált, 18:18. Lékai ismét a hazaiaknak szerzett vezetést, Perez egyenlített, majd Korazija révén hosszú idő után ismét az MKB-nál volt az előny. Egy perccel a vége előtt Buday nem hibázta el a büntetőt, a másik oldalon viszont nem sikerült betalálni. A végén hiába szépített Laluska, eldőlt a meccs.

A részletes elemézsért kattintson ide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!