Jégkorong

2015.01.09. 16:45

Hat pont kell a Dunaújvárosi Acélbikáknak a biztonsághoz

Dunaújváros - A Dab. Docler jégkorongcsapata a hétvégét Erdélyben tölti. Szombaton 18 órakor Csíkszeredában, másnap 19 órakor Brassóban játszik a Donald MacLean együttese. Az utóbbi mérkőzést a Digi Sport közvetíti.

Boda Bence

A dunaújvárosiak már nem csúszhatnak le a rájátszást jelentő első hat helyről, de azért az nem mindegy, hol végeznek az alapszakaszban. Ugyanis az első két helyezett automatikusan az elődöntő résztvevője, míg a harmadik a hatodik, a negyedik pedig az ötödik ellen játszik két győztes mérkőzés erejéig a négy közé jutásért. az Acélbikák még meg is nyerhetik az alapszakaszt, de az is elképzelhető, hogy csak a negyedik helyen végeznek. Az első négy helyezett között ugyanis szoros a verseny. A harmadik helyen álló DAB és a negyedik Brassó között csak három pont a különbség, tehát egy sikeres erdélyi túra után egy kicsit megléphetne a DAB a Brassótól, és továbbra is tapadhatnak az élen álló Miskolcra.

Donald MacLean, a Dunaújvárosi Acélbikák kanadai vezetőedzője így várja a hétvégét:

– Mindenki tudja, de nem lehet elégszer hangoztatni: Erdélyben mindenkinek nagyon nehéz dolga van. A Csíkszereda csapata az utolsó helyen áll, ettől függetlenül keményen dolgozó csapat. Talán épp azért, mert már nincs mit veszteniük, nyomás nélkül játszhatnak, míg minket az első négytől hajszálak választanak csak el. Sosem egyszerű két meccset játszani két nap alatt, főleg ha a második ellenfél a Brassó. Legutóbb otthon is látható volt, nagyon közel van egymáshoz a két gárda, de azt hiszem egyenlő létszám mellett, okosan játszva jobbak tudunk lenni, hiába vannak olyan játékosaik, akik egy villanással meg tudják fordítani a játék menetét. Gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen hamarosan itt az első elszámolás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!