Jégkorong

2014.02.27. 20:00

Egyenlítettek a Bikák

Dunaújváros - A MOL Liga elődöntőben a második mérkőzést vívta a Dab. Docler és a Brassó Dunaújvárosban. Az első meccset 2-1-re nyerték a vendégek.

Agárdy Csaba

Szerdán győznie kellett volna a DAB-nak, de minden helyzet kimaradt. Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője nem véletlenül nyilatkozta a találkozó után:

- Lőttünk annyit kapura, amennyivel meg kellett volna nyerni a mérkőzést, de a helyzetkihasználásunk szörnyű volt. A következő meccsen mindenképpen több időt kell majd töltenünk a támadózónában, s természetesen nem csak egy gólt szerezni negyvenöt lövésből!


A dunaújvárosiak ezúttal is rengeteg helyzetet do,lgoztak ki a Brassó kapuja előtt, de most végre háromszor eredményesek is voltak (Fotó: Ady Géza)

 

Lundh óhaja, ami a jó helyzetkihasználást jelenti, nem teljesült az első harmadban, pedig a DAB keményen nekiugrott ellenfelének, a közönség is érezte, hogy 0-2-vel menni Brassóba nem lenne túl kellemes, és az első pillanattól kezdve zúgott a Hajrá Kohász! . A dunaújvárosiak beszorították a Brassót, gyors, szép támadásokat vezettek, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak. A csapat abba a hibába esett, mint a szezonban oly sokszor, lövés helyett még egyet passzoltak, ha pedig lőttek, akkor pontatlanul. A Brassó szórványosan támadott, csak a harmad utolsó két percében jelentettek komolyabb veszélyt Sevela kapujára, amikor emberelőnyben játszottak. A lényeg: ebben a harmadban eldönthette volna a DAB a meccset, de ugye az a fránya helyzetkihasználás...

A második harmadban azonban végre kinyílt a DAB gólzsákja. A 25. percben Jabornik bombázott Polc kapujába, majd öt perc múlva Somogyi is eredményes volt. Somogi 2-1-nél is betalált, így végre már háromgólos volt a DAB. A meccset 3-2-re nyerték az Acélbikák, így összesítésben 1-1-az állás.

A harmadik és a negyedik meccset Brassóban vívják a csapatok vasárnap és hétfőn.

A másik ágon Érsekújvár-Miskolc 1-2. Összesítésben: 1-1.

Dab.Docler-Brassó

3-2 (0-0, 3-1, 0-1)

Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Kincses, Halassy, Soós, Juhász.

DAB: Sevela Lindgren, Huba, Ladányi, Szappanos, Kiss Á. Hruby, Erdélyi, Peterdi (1), Galanisz (1), Azari Jabornik 1 (1), Gröschl, Somogyi 2, Pavuk (2), Contois (1) Szepessy, Magosi, Papp V., Léránt, Szabados. Edző: Stephan Lundh.

Brassó: Polc Wehrs, Nagy, Molnár 1, Saluga (1), Dornic Mastaleriu (1), Hietamaki, Zsók (1), Virág, Gliga 1 János, Pysarenko, Péter, Imecs, Petres Bálint, Márton. Edző: Kari Rauhanen.

Kiállítások: 2, ill. 18 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!