Jégkorong

2012.08.24. 19:06

Döntetlen Pöstyénben, megállapodás Derek Ryan ügyében

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata péntek este újra jégre képett Pöstyénben, ezúttal a házigazdák ellen. A mecss döntetlenül végződött. Rendeződni látszik Ryan ügye is.

Silye Sándor

Pénteken Ocskay Gábor  szakosztályigazgatóval beszélgettünk az IIHF ismert döntése után, amely szerint Derek Ryan  esetében a fehérváriak szerződése az érvényes. A vezetőtől azt kérdeztem, az ilyen emberi piszokságok nagyon dühítőek az amúgy sem egyszerű mindennapjaiban?

- Nagyon nehezen éltük meg az elmúlt hónapok  történetét. Az erkölcsi jóvátétel megtörtént a nemzetközi jégkorongszövetség nyílvánosságra hozott döntésével, amely kinyílvánította, korrekten viselkedtünk. Védettnek érezzük magunkat azokkal szemben, akik mindent mondtak rólunk az elmúlt időszakban, csak azt nem, hogy tisztességesek vagyunk. Szeretném, ha elnézést kérnének tőlünk akik ezt tették, és békében fejeznénk be az ügyet, és mindenki az EBEL küzdelmeire koncentrálna - mondta.

Nyílvánvaló volt a következő kérdés: a Villach csapata megkereste őket?

- Igen, csütörtök óta levelezésben vagyunk a Villach csapatának a  vezetőivel. A péntek délelőtti állapot szerint nagyon közel van a megállapodás a két klub között. Tulajdonképpen megegyeztünk, de öt aláírás szükségeltetik még ahhoz (a két klub, Derek Ryan, a játékos menedzsere és az EBEL), hogy végleg lezárjuk ezt az ügyet.

Délután aztán  az alábbi közleményt kaptuk:

"A mai napon egy ötoldalú megállapodás keretében döntés született arról, hogy a 2012/2013-as szezonban a Villach csapatában fog játszani Derek Ryan.  A Nemzetközi Jégkorong Szövetség, az IIHF a pénteki napon azt a határozatot hozta, hogy az amerikai csatár játékjoga a Sapa Fehérvár AV19 csapatát illeti meg. Ezt követően született meg az egyezség az EC VSV, az Alba Volán SC Jégkorong Szakosztálya, Derek Ryan, a játékos ügynöke és az Erste Bank Jégkorong Liga között a játékos kivásárlásáról."

A csapat péntek este a szlovák extra ligás SHK 37 Piestany ellen mérkőzött. Két gól nélküli harmad után az 50. percben Banham szerzett vezetést a Sapának, ezt az 55. percben Cunik egyenlítette. Ez lett a végeredmény, ami szép siker a Sapának!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!