Jégkorong

2012.06.06. 17:45

Fináléba jutottak

Ingolstadt - Bulgária fölényes legyőzésével bejutott a görhoki világbajnokság elődöntőjébe a magyar válogatott, a fináléba jutásért szerdán az osztrákokkal játszottunk.

Gallai Péter

A divízió I-es vb-n csoportját megnyerő magyar alakulat kedden este a  másik ág nulla pontos alakulatával, Bulgáriával játszott.  A tét az elődöntőbe jutást volt. A hat  dunaújvárosi  korongost soraiban tudó csapat végül simán nyert.

Magyarország-Bulgária
 12-2 (1-0, 3-1, 5-0, 3-1)
Magyarország: Sájevics - Feil 4, Lencsés 1, Fekecs 2, Revák 1, Bontovics, Pilcsik, Borbás 1, Rafaj1, Orbán 2, Hüffner, Kiss Á., Szappanos.

A mérkőzésen ezúttal pihenőt kapot a Dab.Docler kapusa, Kiss Tamás. A többi újvárosi - Hüffner, Kiss Á., Lencsés, Revák, Szappanos - viszont pályára lépett.

A győzelem után szerdán délután már a fináléért korcsolyázott ki a  játéktérre a csapat. Az ellenfél a csoportküzdelmek során már egyszer nagy bravúrral legyőzött osztrák válogatott volt. Akkor 0-3-ról fordítva tudott győzni az együttes.

Ezúttal is az ellenfél  szerezte meg a vezetést, de most "csak" egygólos  előnyt adott a Kiss Tamással a kapuban  felálló válogatott. A folytatás már remekül sikerült, a végén 5-2-re nyertünk. Feil, Revák két-két, Pilcsik egy gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!