Hírek

2012.04.24. 16:10

Letette az esküt a ráckeresztúri polgármester

Ráckeresztúr - Letette a hivatali esküt a település új polgármestere, Szentes-Mabda Katalin. Elsősorban a tartozások rendezése ad feladatot a közelmúltban megválasztott képviselő-testületnek.

Tribolt Lajos

Korábban megírtuk, hogy a polgármester betegsége miatt nem tudta a képviselőkkel egyidőben letenni a hivatali esküt. Ezt azóta pótolta, s teljes erővel dolgozik.
Tapasztaltuk, hogy az Ercsi felé vezető úton az ominózus gödör eltűnt. A javítás már előbb is elkészült, de a közútkezelő csak azon a napon adott engedélyt a használatbavételre, amikor a polgármester esküt tett. S mint Szentes-Mabda Katalin  elmondta, a vállalkozó értesülve az önkormányzat anyagi helyzetéről, ingyen végezte el a munkát. Úgy tűnik, az önkormányzat lelkesedése átragad az emberekre is, mert példértékű összefogás bontakozott ki. Pénzt, munkát ajánlanak közösségi célokra.
A polgármester tárgyalt a NAV-val, egy 40 milliós bírság első részletének halasztásáról. Egy bankkal 250 milliós hitel sorsáról tárgyalnak, s április végéig beadják az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések pályázatát. Ehhez zárszámadás és költségvetési módosítás kell. Dolgoznak, hogy sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!