Hírek

2010.06.18. 02:28

Kulcs: Lesz vezetékes víz

Kulcs - Fejlesztik a víz-közműszolgáltatást: vízvezetéket építenek a telektulajdonosoknak, sok pénzért, rémhírekkel.

Pekarek János

kereste meg szerkesztőségünket azzal a panasszal, hogy a virághegyi infrastruktúra-fejlesztésre szánt, telkenkénti kétszázezer forinton kívül újabb százhatvanezer forintos hozzájárulásról érkeznek hírek a telkesekhez, és sokan attól is félnek, hogy korszerűnek hitt, igen látványos megjelenésű műanyag vízaknájuk nem felel meg a szolgáltató követelményeinek.

Magyar György

- Már a kétszázezer forint is elég sok volt a magamfajta nyugdíjasnak - mondja Magyar úr, a vasmű egykori csoportvezetője. - Újabb százezreket nem tudunk kifizetni a családommal. De igazából a pontos, megbízható információkat hiányoljuk, mert mindenki annyi mindenféléről beszél itt Kulcson, de senki nem tud semmi biztosat. A magunkfajtának pedig erre lenne szüksége leginkább.

A kulcsi önkormányzatnál Posch János alpolgármester viszont nyugtatott minket, s az érintetteket is:

- A telkenként kötelező, bizonyos átlagjövedelem alatt kétévi részletekben is fizethető, kétszázezer forintos vízközműfejlesztési hozzájáruláson kívül nem szedünk be újabb százezreket, ez rémhír! - szögezi le az alpolgármester. - A vízvezeték telkekre történő bevezetéséért, és annak megtervezéséért várható még plusz költség, amiről jelenleg is tárgyal az önkormányzat a szolgáltatóval és a tervezőkkel. A hátralévő költség várhatóan hetven-nyolcvanezer forint lesz.

- Valóban felmerült viszont az a kifogás, hogy a minden szabványnak megfelelő, az eddigieknél könnyebben kezelhető műanyag vízaknákat nem fogadja el a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV), mint szolgáltató, mivel attól tart, hogy esetleges magas talajvízállásnál azok úgymond felúszhatnak a talajból. Szerintünk ez az aggodalom alaptalan, és erről is tovább tárgyalunk a DRV siófoki központjával - jegyezte meg Posch János.

A kulcs-virághegyi vízvezetéképítés újabb részlete a Virághegyi út - Orgona utca - Rozmaring utca - Nefelejcs utca közötti területet, valamint a Rózsa utca teljes hosszát érinti. Itt eddig ásott és fúrt kutakból próbáltak vízhez jutni a telkesek, ám általában igen nehezen sikerült.

Címkék#Kulcs#víz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!