Hírek

2010.05.19. 02:29

Köszönet a védőszentnek

Adony - Jeles eseményre, nagy dínomdánomra készülnek az adonyi és kistérségi borászok. Szent Orbán közeledtével a Kápolna-dombon szertartás és ünnepség lesz szombaton délután.

Körmendi Erzsébet

Az adonyi Szent Orbán Borrend tagjai minden évben hálát adnak védőszentjüknek azért, hogy a szőlőhegyen termesztett - illetve vásárolt - szőlőkből értékes és díjakra érdemes borokkal tölthetik meg a pincéjüket. Az Orbán-napot térzenével nyitja meg az adonyi Bandi-band május 22-én, szombaton a Kápolna-dombon. A borrendek felvonulása, körmenete délután háromnegyed háromkor indul a hegy lábánál lévő buszmegállótól a kápolnához, ahol 15 órakor kezdődik a litánia, amelynek keretében a szőlőket is megáldja a misét celebráló plébános. Az ünnepi műsort Ronyecz Péter polgármester beszéde nyitja meg. Utána kihirdetik a 2010. évi területi borverseny eredményeit, és átadják a díjakat. A délután jeles eseménye lesz a borrendi lovag avatásának szertartása. Levezetésként a város magyar és német tánccsoportja szórakoztatja a közönséget, valamint a díjnyertes borokat kóstolhatják meg a vendégek Král István pincéje előtt. Ám ezzel még nem ér véget a program, hiszen a nyitott pincék meglátogatása még csak ezután következik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!