Hírek

2009.12.03. 03:24

A két Vasmű út közti járda nem újul meg?

Dunaújváros - A Kodály Zoltán utca egyik felén elbontják a nem használt járdaszakaszt, kibővítve ezzel az úttestet, míg a másik oldalon ráférne egy felújítás.

Dunaújvárosi Hírlap

A tervek szerint még idén megtörténik a gyalogosok által nem igazán használt járdaszakasz elbontása, majd az úttest nagyjából másfél méterrel történő kiszélesítése is. Így a várakozó járművek mellett a kétirányú forgalom is biztonságosan haladhat majd a munkák befejeztével.

Egyik állandó olvasónk és levélírónk azonban egy másik problémára is felhívta szerkesztőségünk figyelmét.

- Egyszerűen nem értem, hogy miért nem újítják fel, illetve hozzák rendbe azt a húsz-huszonöt méteres járdaszakaszt, amely a széles és a keskeny Vasmű utat köti össze a Móricz Zsigmond Általános Iskolával - kérdezi Selmeczi Béla levelében.

- Az egyik végét mostanában megcsinálták úgy, hogy például a babakocsi könnyen feltolható legyen, a másik vége és maga járdaszakasz úgy látszik, girbe-görbe felületével kegyeletet őriz. De az is lehet, hogy csak mérhetetlen trehányságról van szó. Önök, hogy látják? - kérdezte olvasónk. És valóban: mi is úgy látjuk: érthetetlen, hogy a járda egyik feljáróját felújították, a másikat nem. A járdaszakasz pedig valóban rontja az utcaképet. Megoldás?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!