Hírek

2017.05.09. 18:25

Ismét sport- és hangszerválasztó, mindenki talál kedvére való elfoglaltságot

Dunaújváros - Pénteken ismét megrendezik a nagy sport- és hangszerválasztót, a mozgás és a zene iránt érdeklődőket izgalmas és változatos programokkal várják a Fabó Éva Sportuszodában, illetve a Vasvári iskola udvarában.

Gróf András

Több mint 10 évvel ezelőtt született meg a fővárosban az elmúlt évek egyik legsikeresebb, a lakosságot megszólítani kívánó rendezvénysorozata a nagy sportágválasztó. Az elmúlt években az ország számos városa - köztük Dunaújváros is - csatlakozott e kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a lakosság figyelmét a rendszeres sport és mozgás jótékony hatásaira.

Idén is számos sportág várja majd az érdeklődőket
Fotó: A. G.

Az ingyenes rendezvényen a látogatók az adott városban és a környező településeken elérhető sportágakat ismerhetik meg. Dunaújváros, 2010-ben adott először otthont ennek az eseménynek, akkor közel ezer regisztrált látogató 27 sportággal találkozott. Azóta évről évre egyre többen látogatottak ki az Euroshow által szervezett eseményre, tavaly már közel 2100-ra nőtt a résztvevők száma. 2015-höz hasonlóan, a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, és felkarolta az esemény zene- és táncművészeti területeit.

A nap során - amelynek fővédnöke Cserna Gábor polgármester - 9 órától az előre bejelentkezett iskolás és óvodás csoportokat várják, 14 órától pedig mindenki számára nyitottak a kapuk. Sport aktivitások: röplabda, birkózás, kajak-kenu, úszás, jégkorong, kézilabda, brazil jiu jitsu, aikido, hastánc, szurkolólányok, kung-fu, zumba, asztalitenisz, kosárlabda, futball, gyermek kung-fu, hip-hop tánc, akrobatikus rock&roll, pom pom, fashion dance, modern tánc, karate, amerikai foci. Hangszer: zongora, vonós, fúvós, ütős, billentyűs. GP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!