Hírek

2017.04.19. 17:15

Katasztrófavédők és rendőrök megyei napja

Dunaújváros- Ebben az évben Dunaújváros ad otthont a Szent György és Szent Flórián ünnepe alkalmából megrendezendő közös Fejér Megyei Rendőr és Katasztrófavédelmi Napnak.

Körmendi Erzsébet

A nagyszabású rendezvény április 21-én, pénteken 10 órakor kezdődik megnyitóval a Városháza téren. A köszöntők után adja át Cserna Gábor polgármester a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat, majd további elismerések, jutalmak átadásával folytatódik az ünnepi program.

A Biztonságos közlekedés gyermekszemmel című rajzpályázat eredményhirdetése 10 óra 20 perckor lesz a rendőrkapitányságon, utána a főtéren folytatódnak az események: rendészeti taktikai bemutatót láthatnak az érdeklődők 11 órától, fél órával később pedig füstsátor-bemutatót tart a katasztrófavédelem.

A tárlat legós részét Orosz Csaba tűzoltóparancsnok rendezte be tegnap délelőtt, mellette Kronászt Margit történész
Fotó: Zsedrovits Enikő

Kiemelt része a napnak a Rendőrségi Történeti Múzeum tárlatának megnyitója az Intercisa Múzeumban A pandúrkortól napjainkig - A rendészet története címmel. A múzeumban tegnap nagy erőkkel dolgoztak a kiállítás berendezésén, és mint megtudtuk, múzeumpedagógiai programot is terveznek azoknak a csoportoknak, amelyek később megtekintik a bemutatót, s amelynek fő része a második emeleti bemutatóteremben és annak előtérben lesz. Viszont már az épület földszintjén legó rendőrőrsöt, börtönt, tengeri állomást, pénzszállító autót és más játékkülönlegességet láthatnak a gyerekek a vitrinekben, amelyet Orosz Csaba tűzoltóparancsnok szervezésében a Móra iskolások építettek össze idén is. Ott rendőr egyenruhákat is felpróbálhatnak a gyerekek.

A térre visszatérve rendőrkutyák ügyességét csodálhatjuk meg 14 órától, majd bemutatkoznak a Dunaferr iskola rendészeti hallgatói, továbbá láthatunk önvédelmi és küzdősportokat is. A Police Big Band (a készenléti rendőrség zenekara) 17 órától játszik a Városháza téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!