Hírek

2017.03.02. 22:01

Konferencia és nyitott napok a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetén

Székesfehérváron és Fejér megyében is megrendezik a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete elnevezésű rendezvényt.

Balla Tibor

A dunaújvárosi sorozat célja is az, hogy a szülőkkel, pedagógusokkal megismertessék a pedagógiai szakszolgálatok munkáját.

A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete március 6–10-ig tart majd a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 8 tagintézményében, így a dunaújvárosiban is. A keddi nap kivételével a héten minden nap megnyitja kapuit a terápiás centrum is (Dunaújváros, Lilla köz 1.), ahol megtekinthető lesz a legtöbb terápiás foglalkozás a beszédészlelést fejlesztő csoporttól kezdve a helyesíráson át a képesség- illetve mozgásfejlesztő foglalkozásokig. A legfajsúlyosabb program a keddi egész napos, ingyenes konferencia lesz.

A mozgásfejlesztő foglalkozások lassan már hétköznapivá váltak
Fotó: Zs. E.

A keddi konferencia kiemelt témájául a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket választották. A témát igyekeznek több oldalról megközelíteni. A Vadaskert Kórház gyógypedagógusa nyújt majd tájékoztatást a náluk folyó diagnosztikus és terápiás ellátásról. Dr. Neszt Judit a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karának adjunktusa egy gyakorlatorientáltabb, de általános megközelítésben szól a problémás gyerekekről az óvodában, iskolában. A dráma, mint segítő lehetőség beillesztése, alkalmazása is felmerül.

Délután műhelymunkák folynak majd négy helyszínen. A dráma szálát folytatva a dramatikus olvasás és írástanítás lesz az egyik műhely témája. Az iskolai agresszió egyik kezelési módját mutatja be a Békés Iskolák Programról szóló műhely. Lesz esetismertetés, majd egy terapeuta osztja meg ismereteit, tapasztalatait a szenzomotoros szemlélet, a diagnosztika és terápia területén.

A konferenciára a szomszédos megyék pedagógusait is meghívták, erősítve ezáltal kapcsolatainkat, elősegítve a tudás bővítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!