Hírek

2017.01.30. 17:40

Szmogriadó nincs, de az érzékenyeknek nem ajánlott kimenni

Dunaújváros- Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Balla Tibor

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Hét további település - köztük Dunaújváros - levegőjét minősítették egészségtelennek. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfőn hajnalban azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Az Időkép szmogtérképén jól látható, hogy tegnap kora délután nem nálunk volt a legnagyobb baj Fotó: Időkép

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztálya szerint érdemes figyelembe venni a tanácsot: gyermekek, idősek, asztmában és egyéb légzőszervi, illetve keringési betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!