Hírek

2016.08.11. 18:40

Robbanhat a talált fekete hátizsák?

Dunaújváros - Önök mit tennének, ha a lakásuk bejárata mellett egy fekete, gazdátlan hátizsákot találnának? Megkérdeznék a szomszédokat, övék-e? Olvasónk ezt tette. Még tovább is ment.

Balla Tibor

Kövér Sándor és felesége tegnap reggel, amikor vásárolni indult, egy elhagyott, fekete hátizsákot talált a lakás ajtaja mellett. Meglehetősen furcsának találták a dolgot, hiszen a ház rendezett, gondozott lépcsőházába csak kóddal lehet bejutni, vagy ha valakit beengednek. Mindemellett felettük már csak egy szint van, két lakással, amelyikből az egyikben éppen ők locsolják a virágokat, ugyanis a tulajdonos nincs otthon. A másik lakást egy fiatalember bérli, hozzá hiába kopogtattak, nem nyitott ajtót. De úgy emlékeznek, nem használt soha hátizsákot. Végigkérdezték a szomszédokat, ám senki nem tud semmiről.

Kövér Sándorné nem mert az elhagyott hátizsákhoz nyúlni, mert szerinte bomba is lehet benne
Fotó: Zsedrovits Enikő

Kövérék megijedtek, nem mertek hozzányúlni a táskához, felhívták a rendőrséget. Az ügyeletes azt mondta nekik, rögtön küld valakit. Öt perc múlva csörgött a telefonjuk, és egy férfihang közölte, hogy a rendőrségtől nem fognak kimenni hozzájuk a fekete táskáért, vigye be azt a talált tárgyak osztályára.

Ugyanis nem valószínű, hogy a Szórádon bárki is robbantani akarna.

Megkeresésünkre Kiss Z. Edward rendőr őrnagy, a Fejér Megyei RFK szóvivője elmondta, ilyenkor a rendőrség munkatársának mérlegelnie kell a kockázatot, és a kockázatelemzés után hoznak döntést. Ha úgy ítélik meg, akkor riasztják a tűzszerészeket Budapesten, és megteszik a szükséges lépéseket. Esetünkben erre nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!