Hírek

2016.08.22. 20:25

Kültéri edzés: lehet kezdeni

Dunaújváros - Kültéri, a saját testsúlyt (is) megmozgató edzőpályával bővült a Széchenyi gimnázium.

Szabó Szabolcs

Az erőfejlesztéssel talán nem lesz majd gondjuk a következő tanév kezdetén a Széchenyi István Gimnázium diákjainak, hiszen a napokban új, a modern elvárásoknak megfelelő tanpálya épült-épül ki közvetlenül az intézmény kosárlabda pályája mögött.

Gyakorlatok - képünk a múlt héten pénteken történt beemelésnél készült Fotó: Ady Géza

A saját testsúllyal történő tréningre leginkább alkalmas pályát a múlt hétvégén kezdték el építeni a szakemberek számos önkéntes bevonásával. - Esetünkben több fontos programot kell megemlítenünk: a Hankook dolgozói felajánlásainak vállalása, másrészt a közösségi szolgálat keretében dolgozó diákok munkája, valamint a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet hozzájárulása. E hármas csoport tagjai sokat tettek azért, hogy egy újabb tömegsport helyszínnel bővülhessen az intézmény - mondta el lapunknak Orosz Csaba, a program vezetője, a helyi tűzoltóállomás parancsnoka.

- Az utóbbi években több fontos feladatot is elvégeztünk itt a Széchenyi diákjainak segítségével, bízunk abban, hogy ez a kültéri erősítő pálya is nagyban hozzájárul majd az itt tanuló diákok állóképességi fejlesztéséhez. Érdemes kiemelni, hogy számos helyi cég is támogatta e programot és az itt tanulókra is további feladatok várnak, hiszen nekik kell majd megalkotniuk azokat a táblákat, amelyeken a helyesen elvégzendő gyakorlatok sokasága is látható lesz - tette hozzá Orosz.

Az emelők kérték: sokan és sokat dolgoztak a gimnázium új pályájáért

- A Börtön a városért program keretében már számos hasonló kezdeményezéshez csatlakoztunk, és örömmel vállaltuk ezt az értékteremtő munkát is. Az elítéltek számára is fontosak a hasonló vállalások, hiszen így bizonyíthatják, számukra is jelentős pozitívummal bír, hogy valamit visszaadjanak a társadalomnak. E programok jelentősen segítik az elítéltek a társadalomba történő visszailleszkedését is - fogalmazott lapunknak Bényei Tamás bv. őrnagy.

Érkező elemek: szeptemberben már a diákok is gyakorlatozhatnak az erőpróbákon

A többszereplős összefogásnak köszönhetően és a projekthez kapcsolódó számos helyi vállalkozó támogatásával a tanév kezdetén már remélhetően birtokba vehetik az új erőnléti edzőpályát a diákok és természetesen e kihívásra vállalkozó pedagógusok is.

Lapunknak Orosz Csaba kiemelte, remek ötlet, a mindennapi testnevelés gyakorlata, ám ahhoz ilyen és hasonló pályák is szükségesek.

Az új tanévben tehát már ebben sem lesz hiány a Széchenyi gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!