Hírek

2016.08.03. 17:30

Könnyebb már bejutni

Dunaújváros - Jónéhányan meglepve tapasztalták, hogy az eddig megszokott módon, saját kulcsukkal nem tudtak bejutni a Krisztus Király templomba az urnasírokhoz.

Balla Tibor

Mint azt Baltási Nándor plébánostól megtudtuk, az ok egyszerű, más módszert alkalmaznak egy ideje, hogy az urnatulajdonosok bejuthassanak leróni kegyeletüket.

A korábbi gyakorlat az volt, hogy minden urnatulajdonosnak, bérlőnek saját kulcsa volt a II. János Pál pápa téri épülethez, így szinte bármikor bejuthatott az urnatemetőbe. Az egyszerűnek látszó gyakorlat azonban két nem várt hátránnyal is járt. Az egyik, hogy mindenki szabadon másoltathatta a kulcsokat, így egy idő után már csak annak nem volt, aki nem akart magának egyet, a kulcsmásolóknak pedig már mesterkulcsuk is volt a kapuhoz, erről másoltak igény szerint.

Az urnatemetőbe sok idős ember is jár, nekik könnyebbséget jelentett a változtatás Fotó: Ady Géza

Nyilvánvalóan nem tartható állapot volt. A másik nehézséget az okozta, hogy az idős emberek számára komoly megterhelést jelentett, hogy a viszonylag szűk lépcsőn felkapaszkodjanak a kegyeletnyilvánítás után. Többen is kérték, a plébánián, biztosítsanak számukra könnyebb bejutási lehetőséget az Aranyvölgyi út felőli parkoló irányából.

Az egyházközség nyitottan állt a kérdéshez, és kétféle megoldást is biztosított a könnyebb, de ellenőrizhetőbb bejutásra. Az altemplom felőli bejárathoz felvettek gondnokot, aki napi négy órában biztosítja a lemenetelt. A parkoló felőli bejárat kedden és csütörtökön délután 14 órától 18 óráig, szerdán, pénteken és szombaton délelőtt 10-től 14 óráig, vasárnap pedig 09.30-tól 10.30-ig van nyitva. Mágneskártyával a fenti, régi bejáraton át kedden és csütörtökön 10-től 14 óráig, péntek, szombat, vasárnap 14 órától 18 óráig lehet bejutni az urnatemetőbe. A hétfői nap szünnap, akkor takarítják ki a helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!