Hírek

2015.08.12. 17:56

Kezdődik a Százlábú híd felújítása

Dunaújváros – A százlábú ként ismert óvárosi felüljáró híd teljes renoválására készülnek a szakemberek. A munkaterületet már átadták.

Körmendi Erzsébet

A Szalki-szigetre vezető Felső-foki patak híd az úgynevezett százlábú híd felújítása a közeljövőben elkezdődik. A munkaterületet augusztus 6-án, tehát már a múlt héten átadta a városháza illetékes igazgatósága a kivitelezést végző DVG Zrt.-nek. A munkák tehát hamarosan elkezdődnek, ami a közlekedőkre nézve átmeneti kellemetlenségekkál jár majd a beruházás ideje alatt. A hídnál buszmegálló is van, amelyet szintén érintenek az önkormányzat által megrendelt munkák.

Ideiglenesen megszüntetik a híd közelében lévő buszmegállót is

A közutak hidak nyilvántartásáról és műszaki felügyeletéről szóló rendelet előírásai szerint a közút, a híd kezelőjének gondoskodnia kell azok megfelelő állapotáról. A jogszabályi előírások szerint az önkormányzat, mint a százlábú híd kezelője elvégeztette a híd felülvizsgálatát, és ez alapján megrendelte a felújítást. A hídon félpályás útlezárásra és a buszmegálló ideiglenes megszüntetésére is számítani kell az elkövetkezendőkben. A munkakezdés időpontját a DVG időben jelzi a hivatalnak, és arról a DH is tájékoztatja az olvasókat. Megújul a híd pályalemez szigetelése, vízelvezetése, burkolata, javítják a beton és vasbeton felületeket, új korlátokat szerelnek fel, és a vizsgálólépcsők javítása is megtörténik. A beruházás bruttó költsége több mint 100 millió forint. A tervezett befejezési határidő október 31.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!