Hírek

2015.08.25. 15:30

Játékfesztivál: iskolára hangoltak

Dunaújváros – Az iskolatáskák, ünneplő ruhák, könyvek és színező füzetek voltak a legkapósabbak a Játékfesztivál idei tanszerakcióján.

Körmendi Erzsébet

Kedves gesztus, felajánlás átadása előzte meg az Útkeresés Segítő Szolgálat tegnapi Játékfesztiválját. Gyalus Boglárka kézműves, dunaújvárosi szappankészítő Cserna Gábor polgármesterhez fordult azzal, hogy szívesen segítené az Útkeresés Segítő Szolgálat iskolakezdéshez kapcsolódó adománygyűjtését.

Mészáros Eszter Márta, Rauf Kíra, Mészáros Anna Mária - szép henna díszíti a karjukat

Gyalus Boglárka ajándékcsomagokat állított össze a több mint 100 darab egyedi és természetes alapanyagokat tartalmazó szappanból, és átadta azt a szolgálat vezetőjének, Kissné Fekete Évának. A felajánló elmondta a rögtönzött ünnepségen: missziónak tekinti a természetes anyagok eljuttatását az emberekhez, mert az ezekből készült szappanok jobbak, egészségesebbek, mint a kemikáliák, amelyekkel vétek elrontani a gyermekek bőrét. Szappanait a Játékfesztiválon részt vevő gyerekek kapták meg a választott tanszerek mellé, hogy azzal egészíthessék ki tisztasági csomagjukat.

Kissné Fekete Éva köszönte Boglárkának és minden magán és céges adományozónak a segítségét, mert a családoknak sokat jelentenek ezek a jótétemények. Kapunyitás után pedig a gyerekek és a szülők első útja a tanszerekhez vezetett: táskák, ünneplő ruhák közül válogattak először. Azután a könyves dobozt tartalmát vették szemügyre a gyerekek. A beszerző körút után megnézték a bejáratnál kapott ajándék órarendet, vonalzónak használható könyvjelzőt, zsákbamacskát, ami ha nem tetszett, akkor a játéksarok mellett lehetett csereberélni. A kézműves asztalok voltak a következő célpontok, mert a hennát, valamint a csillámtetoválást készítőnél, arcfestőnél sokan voltak. Az origami népszerű volt, mint minden évben, és wc-papírgurigából is sokan készítettek pillangót, ajtódíszt megtanulták közben, fontos az újrahasznosítás. Érdekes volt a zsugorfóliából készült kulcstartó, népszerűnek bizonyult az aszfaltrajzverseny, és természetesen hódítottak a sportok, a tollas, a pingpong, a kosárlabda, valamint a retró hangulatot idéző sorversenyeket is nagyon élvezték a gyerekek. A legkisebbeket külön játszó sarokkal várták a szervezők, így a kis rugdalódzósok nem akadályozták nagyobb testvérüket az alkotásban. Az Útkeresés Segítő Szolgálat dolgozói mindenre gondoltak, az adományozók jóvoltából vendéglátással is kedveskedtek a vendégeknek.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője és dolgozói azt mondják: nagyon örülnek minden adománynak. Ünneplő ruha, tolltartó, iskolatáska... Ezek nem mennek egy szezonban tönkre, viszont megunja a gyermek. Ha a szülő megengedheti, hogy teljesítse a kívánságát, és újat vásárol, akkor a régit felajánlhatja más gyermeknek. És sokan gyakorolták ezt a gesztust. Magánszemélyek is jó szívvel vitték be a holmikat a szolgálathoz.

 






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!