Hírek

2015.08.27. 10:43

Ezüst- és bronzérem az országos szakmai versenyen

A második helyezést érte el kategóriájában a dunaújvárosi VÉD-SZ papírgyári létesítményi tűzoltóságának csapata a X. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn.

A háromnapos versenyt Miskolcon rendezte meg augusztus 24. és 26. között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen a nem hivatásos tűzoltó csapatok egyéni gépjárművezetői kategóriájában Horváth László, a váli önkormányzati tűzoltó-parancsnokság gépkocsivezetője a harmadik helyen végzett.

Fotó: Jóri András - BM OKF

A tizedik alkalommal megrendezett országos szakmai vetélkedőre az elődöntők során legjobb megyei eredményeket elért hivatásos tűzoltó csapatok jutottak be, rajtuk kívül hat önkormányzati, három létesítményi és két önkéntes tűzoltó csapat állt rajtvonalhoz. Fejér megyét a hivatásosok csoportjában a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviselte. A versenyzőknek változatos helyszíneken kellett számot adniuk felkészültségükről, hiszen a buszbalesettől a mélyből mentésen át a pincetűzig számos kihívással találkoztak.

Az országos tűzoltószakmai vetélkedőn a nem hivatásos versenyzők közül a dobogó második fokára léphetett fel a dunaújvárosi VÉD-SZ papírgyári létesítményi tűzoltócsapata, a gépjárművezetői egyéni kategóriában pedig Horváth László, a váli önkormányzati tűzoltó-parancsnokság gépkocsivezetője harmadik helyezést ért el. A szerdai eredményhirdetésén a díjak átadását követően dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője felidézte a tűzoltószakmai verseny múltját, emlékeztetett arra, az ilyen típusú megmérettetés gondolata 1996-ban fogalmazódott meg és attól kezdve, immár hagyományosan megrendezik. Kezdetben a versenyszámok elsősorban szerelési gyakorlatokból, szabályzatismeretből álltak, azonban ma már – az új kihívásokkal és veszélyekkel lépést tartva – a mindennapokban előforduló káresetekből merítenek ötleteket a feladatok összeállítói. Az idei verseny abból a szempontból is rendhagyó volt, fogalmazott a tábornok, hogy ebben az évben már az önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesületek is indulhattak a megmérettetésen. A dandártábornok köszönetet mondott a versenyzők kitartásáért, a feladatok szakszerű végrehajtásáért, valamint a becsületes versenyzésért, végül a szervezők és bírók munkáját köszönte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!