Hírek

2015.07.14. 18:33

Szurkolók, civilek, játékosok együtt nyújtották kezüket

Dunaújváros – Kedden második alkalommal rendezett véradást a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a városi sportcsarnokban, amelyre a klubok játékosai és szakmai stábjai mellett természetesen örömmel vártak mindenki mást is.

Gallai Péter

Mivel a tavalyi kezdeményezés nagy sikerrel, azaz jelen esetben sok egység vérrel járt, ezért lehet azt mondani, hagyományteremtő céllal ismét megkerestek minden szakosztályt a Vöröskereszt munkatársai. Persze a nyári időpont a sportolóknál is van ahol még a szabadságolások ideje, de nem kellett aggódnia a fehér köpenyes szakszemélyzetnek, bőven akadt dolguk tegnap. S jó volt látni, hogy folyamatosan nem csak ismerős arcok, vagy éppen a sportlétesítmények munkatársai bukkantak fel a sorban, hanem olyanok is, akik ezt az alkalmat választották arra, hogy másokon segítsenek.

A Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatának képviselőivel érkezett Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője, aki elmondta:

- Sportolóként tudjuk, hogy baleset vagy sérülés bármikor bekövetkezhet a pályán, de azon kívül is bárkivel történhet baj. Azt gondolom, minden jószándékú ember segít amikor egy ilyen kezdeményezésről van szó. Örömmel álltunk mellé és jöttünk, hogy mi is hozzájárulhassunk a vérkészletek gyarapításához.

A futsalosok közül Rigó László (balra), Ivacs Gábor és Hajdu Károly technikai vezető is eljött. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ifj. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak játékosa, illetve a csapat ideiglenes, általános menedzsere tavaly az egész csapattal érkezett. Számára az volt az első alkalom életében, hogy vért adott, de szerencsére nem is az utolsó.

- Nem is tudom, addig miért maradtam ki a véradásról, de úgy gondolom, most már hagyománnyá válik, hogy én is jövök és segítek, hiszen szép szavakkal nem, csak tettekkel tudunk ebben a helyzetben másoknak segíteni. Egy véradás alkalmával az, hogy sportolók vagyunk, talán abban tud segíteni, hogy nem csak a pályán mutatunk példát, hanem ilyenkor is.

A sportolókon kívül sokan mások is eljöttek, hogy segíthessenek

A helyszínen egyébként sokan jöttek olyanok is, akik csak a felhívást olvasták, de most volt idejük, kedvük eljönni, az pedig csak hab volt a tortán, hogy szurkolóként ismert játékosokkal futhattak össze. Többen azt is felvetették, a sportcsarnok kisterme máskor is helyet adhatna véradásnak, hiszen méretei miatt kényelmesen el lehet férni. Abban viszont már biztosak lehetünk, ilyen sikeres alkalom jövőre is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!