Hírek

2015.07.14. 18:33

Szurkolók, civilek, játékosok együtt nyújtották kezüket

Dunaújváros – Kedden második alkalommal rendezett véradást a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a városi sportcsarnokban, amelyre a klubok játékosai és szakmai stábjai mellett természetesen örömmel vártak mindenki mást is.

Gallai Péter

Mivel a tavalyi kezdeményezés nagy sikerrel, azaz jelen esetben sok egység vérrel járt, ezért lehet azt mondani, hagyományteremtő céllal ismét megkerestek minden szakosztályt a Vöröskereszt munkatársai. Persze a nyári időpont a sportolóknál is van ahol még a szabadságolások ideje, de nem kellett aggódnia a fehér köpenyes szakszemélyzetnek, bőven akadt dolguk tegnap. S jó volt látni, hogy folyamatosan nem csak ismerős arcok, vagy éppen a sportlétesítmények munkatársai bukkantak fel a sorban, hanem olyanok is, akik ezt az alkalmat választották arra, hogy másokon segítsenek.

A Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatának képviselőivel érkezett Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője, aki elmondta:

- Sportolóként tudjuk, hogy baleset vagy sérülés bármikor bekövetkezhet a pályán, de azon kívül is bárkivel történhet baj. Azt gondolom, minden jószándékú ember segít amikor egy ilyen kezdeményezésről van szó. Örömmel álltunk mellé és jöttünk, hogy mi is hozzájárulhassunk a vérkészletek gyarapításához.

A futsalosok közül Rigó László (balra), Ivacs Gábor és Hajdu Károly technikai vezető is eljött. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ifj. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak játékosa, illetve a csapat ideiglenes, általános menedzsere tavaly az egész csapattal érkezett. Számára az volt az első alkalom életében, hogy vért adott, de szerencsére nem is az utolsó.

- Nem is tudom, addig miért maradtam ki a véradásról, de úgy gondolom, most már hagyománnyá válik, hogy én is jövök és segítek, hiszen szép szavakkal nem, csak tettekkel tudunk ebben a helyzetben másoknak segíteni. Egy véradás alkalmával az, hogy sportolók vagyunk, talán abban tud segíteni, hogy nem csak a pályán mutatunk példát, hanem ilyenkor is.

A sportolókon kívül sokan mások is eljöttek, hogy segíthessenek

A helyszínen egyébként sokan jöttek olyanok is, akik csak a felhívást olvasták, de most volt idejük, kedvük eljönni, az pedig csak hab volt a tortán, hogy szurkolóként ismert játékosokkal futhattak össze. Többen azt is felvetették, a sportcsarnok kisterme máskor is helyet adhatna véradásnak, hiszen méretei miatt kényelmesen el lehet férni. Abban viszont már biztosak lehetünk, ilyen sikeres alkalom jövőre is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!