Hírek

2015.04.08. 15:54

Bugyikék támogatása folytatódik

Olvasóink jóvoltából rendszeresen érkeznek adományok a nehéz sorsú családnak most is.

Pekarek János

Ha lassan is, de kezd egyenesbe fordulni a Bugyik-család sorsa. Mint lapunkban több ízben is foglalkoztunk vele, a három gyereket nevelő család csonkán maradt, miután a huszonnyolc éves édesanya súlyos betegségben váratlanul elhunyt tavaly decemberben. Özvegy Bugyik Károly azóta egyedül igyekszik gondoskodni három lányáról, akik közül a legidősebb tízéves, a középső négy esztendős, a legfiatalabb pedig csak tizenegy hónapos.

Szerencsére a korábban kocsirendezőként dolgozó, most gyesen lévő édesapa sok segítséget kapott és kap azóta is. Most csak néhány dolgot említünk: a Vigadó étterem ingyen meleg ebédet ad a családnak minden nap. Sokan gyűjtéseket szerveztek, műsoros estekkel: így a Bartók Kamaraszínház a református templomban, március 6-án, illetve a z Aranydaru Szállító Nyugdíjas Egyesület az MMK-ban, március 28-án. Az előző esten több mint hétszázezer, az utóbbi alkalommal hetvenezer forint gyűlt össze.

Bugyik Károly legkisebb gyerekével és a napi meleg ebéddel (Fotó: Ady Géza)

Ezeket az összegeket csütörtökön reggel adják át Bugyik Károlynak és segítőjének, aki az Útkeresés Családsegítő Központ részéről vállalta, hogy segít rendbehozni a tartozásokkal terhelt Bugyik-lakás anyagi ügyeit.

Másféle segítséggel is számolhat a család. A dunaújvárosi Momert Zrt. például egy vadonatúj porszívóval segített nekik. Sokan ruha- és játék, valamint könyvadományokkal, tartós élelmiszerekkel, mosó- és takarítószerekkel támogatták a családot. Sőt: egy hölgykommandó nagytakarítást is válallt lakásukban. Olyan is akadt, aki a gyakorlatban mutatta be a porszívó szakszerű használatát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!