Hírek

2015.04.22. 16:34

61-es út: lassúbb a haladás!

Előszállás – Jól haladnak a csatornahálózat építési munkálatai, a tisztítótelepen már elindult a próbaüzem, az épületen a befejező munkálatokat végzik.

Rankasz Brigitta

A szennyvízátemelők elektromos munkái és beüzemelésük is hamarosan befejeződik. A hálózat készültsége 90 százalékos, a lakossági bekötések már közel 100 százalékos készültségűek. Az építés mellett már a helyreállítási munkákat is megkezdték a faluban az átadott szakaszokon.

A főút Előszállást átszelő szakaszán jelzőlámpák irányítják a forgalmat. Fotó: R. B.

Minden érintett, aki már ráköthet a hálózatra, megkapja az önkormányzattól a levelet, amely tartalmazza a szükséges információt és a nyomtatványt. A házi rendszer műszaki átvétele július 31-ig, a próbaüzem alatt térítésmentes lesz, utána 5200 forintba kerül. Ebben az időszakban a tisztítás díját sem kell fizetni.

A projektzárás várhatóan augusztus elején megtörténik.

A Balatoni út helyreállítása is megtörtént, már csupán a burkolatfestés hiányzik. A települést átszelő 61-es fő-úton közlekedők azonban lassúbb haladásra számítsanak, mert a falu főutcáján jelzőlámpa szabályozza a közlekedést, s várakozni kell. A munkálatok miatti forgalmi rend változása előreláthatólag két hétig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!