Hírek

2014.09.12. 19:10

Nincs szerencséjük a Bocskai utcában lakóknak

Dunaújváros - A múlt hétre ígérték, hogy befejezik a vízcsőtörés utáni helyreállítást a Bocskai utcában. De sok az eső...

Pekarek János

Egy, legfeljebb kétnapi munka lenne hátra - de eső nélkül!

Nincs szerencséjük a Bocskai utcában lakóknak és az arra közlekedőknek. Még augusztusban tört el, néhány nap különbséggel két helyen is egy víznyomócső az utcában. Először a Bocskai utca /a és 1/b jelű házak előtt: mégpedig valószínűleg egy öreg platánfa gyökereinek feszítő ereje miatt.

Akkor egy éjszakai munkába tellett, amíg a környék százötven lakásában helyreállították a vízszolgáltatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. szakemberei. Még a platánfát is ki kellett vágni a tűzoltók segítségével, mert a feltörő félméteres víz kimosta alóla a talajt. Két nap múlva a vízcsőszakasz ellenőrzése és nyomáspróbája közben alig ötven méterrel arrébb, a Lorántffy kollégiuma előtt, a Bocskai utca-Dózsa György sarkánál is eltört a vezeték.

Ezt is helyreállították az úttest azonban lezárva maradt a munkagödrök miatt.

Legutóbb a múlt hétre ígérték a teljes és végső helyreállítást a vízműveknél. Hiszen már csak az aszfaltozás volt hátra. Már csak azonban...

Ahogyan Molnár Mihálytól, a helyreállítással megbízott Duna-Via Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: aszfaltozni csak száraz időben lehet. Az elmúlt egy hétben viszont folyamatosan esett az eső. Ha jön egy kis szárazság, akkor két nap alatt végezhetnek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!