Hírek

2014.09.12. 19:10

Nincs szerencséjük a Bocskai utcában lakóknak

Dunaújváros - A múlt hétre ígérték, hogy befejezik a vízcsőtörés utáni helyreállítást a Bocskai utcában. De sok az eső...

Pekarek János

Egy, legfeljebb kétnapi munka lenne hátra - de eső nélkül!

Nincs szerencséjük a Bocskai utcában lakóknak és az arra közlekedőknek. Még augusztusban tört el, néhány nap különbséggel két helyen is egy víznyomócső az utcában. Először a Bocskai utca /a és 1/b jelű házak előtt: mégpedig valószínűleg egy öreg platánfa gyökereinek feszítő ereje miatt.

Akkor egy éjszakai munkába tellett, amíg a környék százötven lakásában helyreállították a vízszolgáltatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. szakemberei. Még a platánfát is ki kellett vágni a tűzoltók segítségével, mert a feltörő félméteres víz kimosta alóla a talajt. Két nap múlva a vízcsőszakasz ellenőrzése és nyomáspróbája közben alig ötven méterrel arrébb, a Lorántffy kollégiuma előtt, a Bocskai utca-Dózsa György sarkánál is eltört a vezeték.

Ezt is helyreállították az úttest azonban lezárva maradt a munkagödrök miatt.

Legutóbb a múlt hétre ígérték a teljes és végső helyreállítást a vízműveknél. Hiszen már csak az aszfaltozás volt hátra. Már csak azonban...

Ahogyan Molnár Mihálytól, a helyreállítással megbízott Duna-Via Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: aszfaltozni csak száraz időben lehet. Az elmúlt egy hétben viszont folyamatosan esett az eső. Ha jön egy kis szárazság, akkor két nap alatt végezhetnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!