Hírek

2014.08.24. 18:05

Papír- és cellulóz ünnep

Színvonalas sport-, szabadidős és szórakoztató programokkal várták a város papíripari gyárai a dolgozóikat és partnereiket szombaton a szabadidőparkban.

Körmendi Erzsébet

A Hamburger Hungária, a Dunafin, a Dunacell, a VÉD-SZ és a Dunanapír Szakszervezet szombati rendezvényén elhangzott: két évvel ezelőtt határozták el, hogy e napot a papír- és cellulozgyártók napjává nevezik ki 2013-tól.

– Dunaújváros három papíripari cége határozza meg a Magyarország papíriparát. A Hamburger Hungária a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően technológiában és versenyképességben élen jár az európai piacokon, a mostani 150 millió eurós beruházás, az erőmű építése záloga annak, hogy ez tartós is lehessen – hangsúlyozta Bencs Attila a Hamburger Hungária Kft. igazgatója. Majd azzal folytatta, hogy papír- és celluloz nappal megköszönik a dolgozóknak, a város és a térség közéleti szereplőinek, partnereiknek a közös munkát, lehetőséget adnak a beszélgetésre, a közös időtöltésre, sportolást, játékra és kikapcsolódásra.

Széles Szilárd, a Dunacell Kft. igazgatója szintén kiemelte, hogy az utóbbi öt évben 15 millió euróból modernizálták, megújították a gyárat. Európában a dunaújvárosi az egyetlen, amely szalmából gyárt cellulózt, innovatív termékei piacvezetők. A gyár tavaly előtt ünnepelte alapításának 50. évfordulóját, szomszédaikkal korrekt együttműködésre törekednek – a jó emberi kapcsolatok erős pillérei a konstruktív szakmai munkának. Ezeket a meglévő emberi szálakat erősítik tovább és gazdagítják a közös programok, mint például a szombati papírgyártók napja, amelyen a gyerekeket játszóbusz és lovaglás várta, a felnőttek sportversenyeken vettek részt, hajókázhattak, színvonalas bemutatók és színpadi műsor szórakoztatta őket egész nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!