Hírek

2014.07.30. 17:10

Élénkülés érezhető a helyi szállásadóknál - nem üdülni jönnek

Dunaújváros - A városi és nagyipari beruházások miatt megélénkült a helyi szállásadók forgalma is. Építők, edzőtáborok...

Szabó Szabolcs

„Egy mosoly nem kerül semmibe. A lényeg, hogy legyenek mindig olyan alapszolgáltatások, amelyek biztos választást jelentenek a vendégeknek – vallja Melkovics János, a Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal Kollégiumának igazgatója, akit a részletes szállásfoglalási adatokról is kérdeztünk.

A nyári hónapokban is van vendég a Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal Kollégiumában. Képeinken Csáki Andrásné portárs és Minigerné Judit mutatja be a szálláshelyet. Fotó: Ónodi Zoltán

– Örömmel mondhatom, hogy számunkra a nyári is főszezon, jelenleg közel teltházat mutat a tábla. Nem véletlen, hiszen ár-érték arányban talán az egyik legversenyképesebb szolgáltatást tudjuk nyújtani a térségben. A városi és az ipari fejlesztéseknek, építkezéseknek köszönhetően most jóval több szállásigény érkezik be hozzánk, mint pár évvel ezelőtt. Rengeteget változtak az elvárások is. Mára az egyszerűbb diákszállóknak is emelt szintű szolgáltatást kell biztosítaniuk a vendégeknek. Több mint hatszáz főt tudunk elhelyezni a Dózsa György úton található három épületben és az egykori nővérszállót is béreljük a DVG Zrt.-től. Ezen épületben is jelenleg több mint harminc külföldi hallgató lakik. Jelenleg nincs okunk panaszra. A következő heteket tekintve is jók foglalási mutatóink. Remek kapcsolatot ápolunk a helyi sportegyesületekkel, így a városba érkező vízilabdázók, jégkorongozók, atléták is rendre itt foglalnak szállást az edzőtáborok idejére – mondja Melkovics, akit a vendégek véleményéről is kérdeztünk.

– Még mindig él a „csinált város" képe, pedig aki itt tölt pár napot az pozitív élményekkel távozik. Számos külföldi vendég is azon a véleményen volt, hogy egészen különleges adottságokkal rendelkezik a város, a jövőben érdemes lehetne ez is kihasználnunk.

– Klasszikus üdülési turizmusról Dunaújvárosban nem beszélhetünk. A Hotel Kerpely esetében, így a nyári hónapok is inkább átlagosnak számítanak. A vendégek többsége üzleti és/vagy a munkavállalás miatt érkezik városunkba, számukra ajánlunk igényes szálláshelyet. A foglalási mutatókat tekintve, lehetne jobb is, ám igyekszünk minden lehetőséget megragadni. Az itt edzőtáborozó csapatok vezetői is rendre itt foglalnak szállást és örömmel mondhatom, hogy az interneten elérhető minősítésünk is jó – ad gyors összesítést a Hotel Kerpely munkatársa Belovics Tünde.

Összességében elmondható, hogy a korábbi évekhez hasonlóan főként az üzleti és a munkavállaláshoz kötött szállásadás dominál Dunaújvárosban.

A lapunk által megkérdezett vállalkozók és szakemberek szerint az utóbbi évekhez képest jelentős bővülést jelent, hogy több nagy beruházás is zajlik jelenleg a városi nagyfoglalkoztatóknál, mindez munkát ad a szállásadóknak is.

A városi nagyrendezvények idején is érezhető némi élénkülés, ám hogy ez az eseményekhez kötött alkalmankénti fellendülés folyamatos legyen, ahhoz több kulturális és sporteseményre lenne szükség. Kérdés, mit tartogat a jövő, a szállásadók egyelőre bizakodó.

Esélyek, lehetőségek

A turisztikai szakemberek véleménye szerint számos lehetőség rejlik a város kulturális értékeinek bemutatásában is. Vonzó célpont lehet a nemzetközi hírű szocreál tanösvény, az egykori Intercisa régészeti emlékhelyei, feltárásai, a Kortárs Művészeti Intézet, vagy a DUDIK Fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!