Hírek

2014.06.10. 16:40

Generációk talákozása Pentelén

Dunaújváros - Példaértékű rendezvényre voltunk hivatalosak kedden délelőtt. Generációk együtt, egymásért!

Szabó Szabolcs

Fotók: Ady Géza

Vissza, vissza, vissza skandálták ütemesen a kedden délelőtt Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai pentelei intézményének gondozottjai és vendégei, amikor a Dózsa György Általános Iskola harmadik osztályos diákjai ismét a közösségi tér aprócska színpadára perdültek. Ismét...

Történt ugyanis, hogy fotós kollégánk kérésésre a lelkes diákok ismét felöltötték mókás jelmezüket, ám nem úszták meg a pár percnyi fotós beállással, hanem ismét elő kellett adni vidám darabjukat, amely a sárga és kék petty civakodásáról és zöldes kibéküléséről szólt. A szemlélődő sokat tanulhatott e kis színházi előadásból, valamint mindabból, amit az Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai pentelei intézményében tapasztalt.

A gyermekek és az időskorúak valóban figyeltek egymásra, egy-egy produkcióval örömet szereztek egymásnak és a programból még a közös éneklés sem hiányozhatott.

- Évek óta remek kapcsolatot ápolunk a Dózsa György Általános Iskolával, akik rendszeresen meglátogatnak minket. Örömmel jönnek és mi is nagy örömmel és köszönettel fogadjuk őket. Legutóbb egy anyáknapi műsorral örvendeztették az időskorúakat, a keddi napnak a Generációk találkozása címet adtuk. A mindennapokban is gyakran tapasztaltjuk, hogy a nagy korkülönbség miatt a gyermekek és az idősek nehezen találják meg a közös hangot, pedig egymás társaságára bizony nagy szükség lenne. Sok kisgyermeknek már sajnos nem élnek a nagyszülei, vagy egy másik településen élnek, így nehézkes a folyamatos kapcsolattartás. Az idősek közül valakinek pedig nincs unokája, vagy ritkán látja, így számukra is öröm a diákokkal foglalkozni. A keddi program külön műsorral készültek a dózsás gyerkőcök is, akiknek műsorát vastapssal díjazta a lelkes közönség. Vendégségbe hívtuk a Pentelei Kéknefelejcs népdalkör tagjait, akik egy dalos összeállítással kedveskedtek a gyerekeknek. A Generációk találkozása pedig nem múlhatott el aktuális mókázás nélkül sem, hiszen a jelenlévők pünkösdi királyt is választottak - mondta el lapunk a vendéglátó intézmény részéről Csákiné Klára.

Látva a kisdiákok, valamint az idősek örömét és lelkesedését, biztosak lehetünk benne, hogy a generációk összehozása és találkozása remek kezdeményezésnek bizonyult, és remélhetően a következő tanévben is folytatódik majd az intézményben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!