Hírek

2014.02.05. 17:00

Problémák a Korányi utca helyreállítása kapcsán

Dunaújváros - A kórház új tömbjének kivitelezője tavaly ősszel állította helyre a Korányi utca burkolatát, ám ez finoman szólva is nem a legtökéletesebben sikerült.

Gallai Péter

Fotó: Ady Géza

A közműkiváltások, az építési forgalom együttes hatása miatt a Korányi utca teljes felülete tönkrement az új tömb kivitelezése alatt. Az önkormányzati előírás szerint ha egy utat feltörnek, az adott forgalmi sávot kell helyreállítani, de itt az egyirányú utca miatt teljes szélességű felújítást végzett az egészségügyi intézmény beruházója. Ezzel együtt, Lőrinczi Konrádnak, a körzet önkormányzati képviselőjének javaslatára a házak melletti, szintén rossz állapotú járdát is felújították, erre a város biztosított forrást, mintegy 1,3 millió forintot.

A napokban levelet kaptunk olvasónktól, Péter Gábortól, aki így fogalmaz: Mellékelten küldök egy fotót a csodálatos minőségben felújított Korányi utca aktuális állapotáról, pár hónappal az átadás után. Megjelent az első kátyú, a víz jókora területen megáll az új kórházi rész hátsó kapujánál már az átadás óta. A legfelső aszfaltréteg több helyen is olyan vékony, hogy ha az ember a cipőtalpát végighúzza rajta, morzsolódik szét, de ez látható a kátyúnál is. Még átadás előtt az egyik ilyen részt újraaszfaltozták, a többivel nem foglalkoztak. Remek munka, gratulálok.

A levél után mi is helyszíni terepszemlét tartottunk, a tapasztaltak egybecsengnek az írással. Volt, ahol már teljesen előbukkant a régi aszfalt, és a cipővel valóban könnyen szét lehetett tiporni a felső réteget. A bejárónál pedig most is állt a víz, illetve a jég.

Megkerestük Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselőt, aki mint mondta: nyitott kapukat dönget olvasónk, tisztában van ezekkel a problémákkal.

- Amikor az aszfaltozás utáni helyszíni szemle volt, már akkor megállapítottuk, nem a legjobb minőségben készült el a munka. Akadtak olyan részek, ahol csak egy centi volt az új burkolat vastagsága. Az azonnal látható hibák esetében megtörténtek a javítások, de a menet közben, a hidegben előjött hiányosságok a téli időszak miatt tavasszal lesznek csak orvosolhatóak. Ezt is természetesen a garancia terhére a kivitelezőnek kell vállalnia - tette hozzá a képviselő, aki hangsúlyozta: nem szabad hagyni, hogy az utca ilyen minőségű állapotban maradjon, éppen ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Egyébként tavasszal a járda esetében is lesznek pótmunkák, az új aszfaltréteg és a lépcsőházak bejárója között kialakult szintkülönbséget szüntetik meg, amit a lakók és a közös képviselők kértek.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!