Hírek

2013.11.12. 19:55

A szociális munka napján

Dunaújváros - Kedden délután látványos gálaműsorral ünnepelt a helyi szociális ágazat. Idén is van/lenne mit megköszönnünk.

Szabó Szabolcs

- Hányadszor vesz részt ilyen rendezvényen - kérdi az első sorban ülőktől a műsorközlő-konferanszié Fábos Zsolt, aki szerény fejszámolásunk szerint is már hosszú esztendők óta ceremóniamestere a szociális munka napján rendezett gálaelőadásoknak. Minden évben e napon a szociális ágazat dolgozói ünnepelnek és köszöntik egymást. Minden alkalommal, kiváló és érdekes műsorral.

Idézet következik:

1997. óta november 12-e a szociális munka napja. Minden évben jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelme azokra irányuljon, akik rászoruló embertársaik segítését választották hivatásként. E világnapon köszönetet mondhatunk és elismerésünket fejezhetjük ki azok előtt, akik vállalják, hogy másokért, mások emberi méltóságáért dolgoznak, és akik az intézményekben, hivatalokban, utcákon, tereken, melegedőkben, idősek, betegek otthonaiban folyamatos szolgálatot teljesítenek.

Mindezek szép és megbecsülendő gondolatok, ám sajnos a napi gyakorlat más. Nem kívánunk e sorokban ünneprontónak tűnni, de a kedden ünnepelt szociális szféra dolgozói még mindig periférián vannak. Gondoljunk csak a bölcsődei dolgozók helyzetére, vagy egyéb, a szociális szférában dolgozó pályatársaik helyzetére.

Mekkora a szíved? - tette fel dalba foglalva az egyik remek műsorszám és a keddi gálaműsor is bizonyította, hogy a szociális térfélen dolgozók szíve nagy, megértő és befogadó.

A szociális munka napja kitüntetettjei:

A városi bölcsődék részéről Piros lldikó, az Egyesült Szociális Intézményektől Görgeiné Zsarnovszki Gabriella élelmezésvezető, Az Útkeresés szolgálattól Takács Gabriella gyermekjóléti szolgálat családgondozója

Jószolgálati otthon Közalapívány részéről pedig Somogyi Antal gépkocsivezető vehette át az elismerést.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által adományozott Szociális Munka Napja elismerését pedig Báló Mária kapta.

Visszatérve a több mint másfél órás gálaműsorra. A helyi szociális ágazat szereplői minden vében remek műsorral lepik meg a Bartók színház nagytermének aktuális közönségét.

Ennek megfelelően kedden is telt hát várta a fellépőket, akik mint megtudtuk közel két hónapon át készültek a gálára. Hogy ez számukra mit is jelent, az leolvasható volt az arcokról és tekintetekről. A vastaps mindenesetre önmagáért beszélt. Köszönet illeti őket munkájukért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!